Sladké jahody

Když se mluví o přírodních afrodiziakách, nelze nezmínit jahody. Ty obecně patří mezi velmi oblíbené pochoutky. Sexuální touhu zvyšují díky vysokému obsahu antioxidantů, manganu, zinku a vitaminu C. Podobně jako téměř každé ovoce dodávají energii, a navíc snižují stres. Což je ideální kombinace.

Sladká chuť jahod se dá kombinovat s hořkou čokoládou nebo šlehačkou. Mohou se však také podávat se šampaňským, které samo o sobě dokáže navodit romantickou atmosféru.

Hořká čokoláda

I když jsme hořkou čokoládu již zmínili v kombinaci s jahodami, stojí za speciální zmínku. Kvalitní hořká čokoláda na rozdíl od té mléčné obsahuje fenylethylamin, antioxidanty a kofein. Kombinace těchto látek vás nabudí a navodí pocit zamilovanosti. Vhodným potravinovým afrodiziakem jsou i různé pochutiny obalené v hořké čokoládě, například brusinky.

Granátové jablko

Na závěr se opět vrátíme k ovoci. Není náhoda, že řecká bohyně lásky Afrodita je často zobrazována právě s granátovým jablkem, které je navíc nazýváno jako plod lásky. Nejen že má tento druh ovoce za sebou symbolický příběh o smyslnosti, ale navíc obsahuje železo, vitamin C a fytoestrogeny, což jsou látky podobné sexuálnímu hormonu žen.

Jako další afrodiziaka můžeme z rostlin uvést meruňky, avokádo, vanilku, nebo možské mlže ústřice.

Zdroje: zdrave.cz, orechy-seminka.cz, vitalia.cz, prostreno.cz, abecedazahrady.cz