Jak zavařovat a sušit meruňky


Autor: Thinkstockphotos.com
Meruňkový džem je jeden z nejlepších. Třeba v koblihách je naprosto dokonalý. Tak si ho doma udělejte. A na večerní posezení u vína si zbytek usušte.
Meruňky jsou velmi sladké ovoce, mohou obsahovat až 22 % cukru, dále provitamin A, vitaminy B1, B2, C, velké množství draslíku, železa, fosforu, vápníku a hořčíku, najdeme v nich také zajímavé množství manganu a mědi. Meruňky se v lidovém léčitelství doporučují při astmatu a proti infekčním onemocněním. Zpracovávají se především na kompoty a džemy, také se suší.
NAŠE ČLÁNKY NA TÉMA ZAVAŘOVÁNÍ:
- Rychlokvašky – dva návody na výrobu
- Klasické zavařované okurky. Jak na to?
- Univerzální návod na zavařování
- Zavařujeme džemy a marmelády
- Zavařujeme višně a jak udělat višňovku
Meruňkový kompot
Nálev: na 1 l vody 50 dkg cukru Sterilujeme při 85 °C 15-20 minut dle zralosti meruněk, tvrdší plody můžeme sterilovat až 25 minut.
Meruňkový džem
1 kg ovoce, 80 dkg cukru, 10 sladkých jader a 1 balíček Gelfixu
Sušené meruňky
Autor: Thinkstockphotos.com








Komentáře
Přidat příspěvek
Načítám komentáře...