Bazény se mohou ocitnout i v místech, kam by je nikdo soudný nepostavil. Podívejte se na ty nejšílenější nápady architektů.

Nejvýše umístěný bazén světa

V Singapuru před pouhými dvěma roky slavnostně otevřeli nejvýše položený bazén světa. Leží na střeše hotelu Marina Bay Sands ve výšce 55. patra. To znamená 191 metrů nad silnicí a chodníky. Pokud vám o jeho rozměrech víc než fotografie řeknou čísla, pak by vás mohlo zaujmout, že obrovský bazén je napuštěný 1424 kubíky vody, na jeho výrobu se spotřebovalo 200 000 kilogramů nerez oceli.

Protože se věže stavby kvůli větru neustále pohybují, je bazén uložen na čtyřech pohyblivých „kloubech“ - díky tomu vydrží i úhyby až o 50 centimetrů!

Z bazénu je parádní 360stupňový výhled na přístav. Aby se o něm co nejvíc mluvilo a lákal návštěvníky z celého světa, pořádají se tu nejrůznější promo akce. Jednou z nejzajímavějších byl skok padáky přímo z bazénu. Na tento adrenalinový zážitek se můžete podívat na tomto videu:

Ďáblův bazén

Viktoriiny vodopády asi nejsou místem, které byste si spojovali s bazény. Ale těsně nad místem, kde voda padá dolů z výšky více než 100 metrů, je malý přirozený bazén. Upozorňují na něj všechny průvodce, koupání v něm totiž patří k zážitkům, na které jen tak nezapomenete. Tedy, pokud ho přežijete…

Leží na řece Zambezi a tvoří přirozenou hranici mezi Zambií a Zimbabwe. Ročně toto místo navštíví asi 300 tisíc turistů, v Ďáblově jezírku se však odváží vykoupat jen hrstka těch nejstatečnějších. Můžete se podívat i na video:

Visutý bazén královny Semiramis

Dallas je známý nejen jako místo, kde zabili J. F. Kennedyho, a sídlo seriálového padoucha J. R. Ewinga, ale také jako místo se slavným visutým bazénem. Postavili ho v klasickém americkém věžáku, konkrétně v hotelu Joule přímo ve středu města. Neogotická stavba z 20. let 20. století prošla na přelomu tisíciletí náročnou renovací, která ji proměnila v zázrak moderních technologií.

Návštěvníci by si zde měli užívat nejen pohodlí, ale hlavně zážitků - ty jsou přece symbolem cestování dnešní doby. Tím největším zážitkem by v tomto hotelu měl být otevřený bazén v 10. poschodí; navíc bazén prosklený, z něhož je při plavání dokonalý výhled na metropoli pod plavcem.

Video: youtube.cz