Hoďte maso na gril


Autor: Kuchyne.cz
Předpověď hlásí polojasno, tak si stihneme ugrilovat nějakou tu dobrotu. Pro všechny masožravce přinášíme tip na vepřovou roládu s harissou. Recept sice zabere o trochu víc času, ale není kam spěchat.
Fotogalerie
K příloze si uděláme bramborový salát ze 750 g salátových brambor, 200 g zeleného hrášku (může být mražený), 150 g zakysané smetany, 1 svazku pažitky, 1 červené cibule, 2 lžic bílého vinného octa, 1/2 lžičky dijonské hořčice, 1/2 lžičky cukru, soli.
Papriky pokapeme olivovým olejem a opečeme ze všech stran na grilu, dokud se slupka nezačne olupovat. Zabalíme je do alobalu, necháme vychladnout a pak slupku oloupeme a papriky zbavíme semínek. Půl červené a žluté papriky vložíme do mixéru, přidáme harissu, fetu, mandle a olivový olej a vše rozmixujeme dohladka.
Maso rozkrojíme na plát, dobře ho naklepeme, potřeme paprikovou směsí a stočíme do rolády. Položíme na ni lístky šalvěje a převážeme ji kuchyňským provázkem. Roládu položíme na gril a grilujeme ze všech stran asi 20 minut, nebo dokud není propečená. Sundáme ji z grilu a necháme ještě 5 minut zakrytou alobalem odpočinout. Podáváme ji ozdobenou zbylými proužky paprik a s bramborovým salátem.
TIP: Místo jedné velké rolády můžete maso nakrájet na plátky a připravit z nich menší roládky.








Komentáře
Přidat příspěvek
Načítám komentáře...