Ačkoliv skleníky slouží v první řadě k čistě funkčnímu účelu, neznamená to, že by měly z estetického hlediska pokulhávat. Na trhu jsou dnes k sehnání skleníky zcela klasické i atypické, tvarově nevšední a materiálově i kvalitativně velmi odlišné. Pokud budete dobře vybírat, není důvod, aby tento funkční zahradní prvek stál schovaný v koutě zahrady, ale můžete z něj udělat výstavní centrum zahradního života.

ČTĚTE TAKÉ:

Rozhodnete-li se pro klasický volně stojící skleník, nebo dáte-li přednost zimní zahradě, která přímo navazuje na dům, nemusíte slevovat ze svých požadavků na perfektní architektonickou realizaci a vysoký standard provedení.

V případě, že si nejste s volbou skleníku úplně jistí, nechte si poradit od zahradního architekta. Ten vám může navrhnout několik variant řešení, do nichž například zakomponuje některé architektonické rysy z vlastního domu, takže váš dům a zahrada spolu budou perfektně korespondovat.

Abychom vás trochu navnadili, co vše je možné na zahradě vykouzlit, připravili jsme pro vás ochutnávku několika povedených skleníků. Podívejte se na ně do naší fotogalerie a pojďte se společně s námi těšit na jaro!