Tenhle nápadný objekt je šetrný k životnímu prostředí a může sloužit nejen k poskytnutí klidu a soukromí ve veřejném prostranství, ale i jako útočiště pro dětské hry, letní táboráky, učebnu nebo meditační místnost.

Pinecone (Šiška) může díky svým funkcím a vizuální podobě jednoduše nahradit nejen zahradní nebo parkový altán, ale poslouží i jako kryté ohniště, pískoviště, nebo jako venkovní třída pro více jak 25 dětí.

„Obecně nás při navrhování produktů baví hranice, které je někdy potřeba nabourat a posunout dál. Projekt Šiška pro nás byla velká výzva, protože se nejedná o prvoplánový produkt. Je to především stavba na víceúčelové využití, ať už do parku, nebo do škol. Pohybuje se na pomezí designu a architektury a sloužit může i jako meditační místnost,“ vysvětluje David Karásek ze studia mmcité.

Objekt Pinecone je samonosná konstrukce ze 109 šupin z voděodolné překližky kryté spojovanými pozinkovanými styčníky s práškovou vypalovací barvou. Díky vzájemnému natočení šupin působí altán vzdušně, je v něm příjemné mikroklima, dokonalá akustika a zároveň poskytuje útočiště před sluncem a větrem. Povrchová úprava šupin krytých odolnou lazurou zajišťuje dlouholetou živostnost v jakémkoliv počasí. Altán je snadno transportovatelný a sestavený během jednoho dne.