Materiál, který vydrží

Materiál je při výběru zahradního vybavení klíčový. Venkovní kusy nábytku musí odolat dešti, UV záření i mrazu, být dostatečně pevné a zároveň ne příliš těžké, abyste s nimi zvládli snadno manipulovat. Mezi nejoblíbenější materiály proto patří kov a umělý ratan. Kov s kvalitní povrchovou úpravou je vysoce odolný. Většinou se používá hliník, který je zároveň lehký a často bývá i stohovatelný, takže v zimě v garáži nezabere moc místa. Umělý ratan, zvaný také polyratan či petan, je v porovnání s ostatními materiály lehoučký, a přitom vám vydrží bez změny vzhledu prakticky na věky. Zároveň krásně vypadá, takže si na terase budete připadat jako v obýváku.

Ochrana před sluníčkem

Důležité je myslet na to, aby vás mezi 13. a 16. hodinou neobtěžovalo silné odpolední slunce. Máte-li na zahradě košatý strom, umístěte sezení pod něj. Na menší terasu využijete praktický slunečník. Ideální je takový, který má střechu otočnou po celé ose a vy si ji tak můžete nastavit podle aktuální potřeby. Tím docílíte perfektní ochrany před UV zářením po celý den a i kolem delšího obdélníkového stolu bude celá rodina sedět v příjemném stínu. Praktické je i boční umístění tyče. To totiž zajišťuje, že se pod slunečníkem nemusíte tlačit, ani složitě vymýšlet rozložení nábytku pod ním. Dá se jednoduše složit i rozložit pomocí kličky, která se nachází na boku tyče.

Pohodlí a vzhled

Polstrování často bývá součástí židlí a sedacích souprav. Při nákupu se ale ujistěte, že je z odolného a snadno omyvatelného materiálu, který po dešti stačí otřít suchým hadříkem, případně omýt vodou s trochou saponátu. Ještě více pohodlí a příjemnou atmosféru můžete jednoduše vytvořit pomocí dek, polštářků, světýlek a dekorací. Doplňky můžete ladit do barvy a klidně měnit každou sezonu podle aktuální nálady. Skvělou vychytávkou je venkovní nábytek s úložnými prostory, kam můžete textilie a dekorace schovat na noc.