Určitě už jste je také zaregistrovali. Levná dutá prkna neznámého složení a obtížně dohledatelného původu. Pokud byste chtěli definici WPC, na nějž si dát pozor, předchozí věta shrnuje vše, co potřebujete vědět. Pro dlouhou životnost terasy bez ztráty jejích klíčových vlastností je rozhodující kdo, z čeho a jak vyrábí prkna.

Dvojnásob to pak platí pro terasy z tzv. dřevoplastu, s nimiž se v poslední době doslova roztrhl pytel. Skvělé je, pokud každé z prken opouštějící výrobní závod doprovází vedle faktury i „rodný list“, který zaručuje originalitu jeho původu. Kvalitní výrobce WPC by vám měl bez problémů poskytnout informace o složení směsi, technologii výroby, certifikátech či výsledcích atestů produktu.

Konzultujte své představy

Lidský prvek je při výběru terasy nezastupitelný, protože člověk si nekupuje pouze samotný výrobek, ale uvítá i dostupný a ochotný servis. Možnost konzultovat své představy o nové terase a ujasnit si veškeré podrobnosti včetně montáže ještě předtím, než se definitivně rozhodnete ke koupi, by měla být samozřejmostí.

Je-li výrobce opravdu solidní, budou se vám individuálně a bezplatně věnovat jeho školení experti. Usnadní vám orientaci v profilech a barevných odstínech, objasní výhody různých typů povrchů a vysvětlí detaily montáže. V případě zájmu vám zdarma pomohou navrhnout vaši terasu tak, aby co nejlépe vynikly její přednosti: atraktivní vzhled, mimořádná odolnost a minimální potřeba údržby.

Nechte se inspirovat

Tato tři kritéria stála za vznikem materiálu označovaného jako WPC a jsou také hlavním důvodem, proč jsou tyto terasy tak populární. Skvělou zprávou pro tuzemské zájemce je, že jedním z nejrespektovanějších výrobců teras z kompozitu čisté dřevité moučky a zdravotně nezávadného polyethylenu PE-HD je česká společnost WPC – WoodPlastic.

Její prkna působí reprezentativně a zároveň jsou velmi příjemná na dotyk. Plnoprofilová prkna WoodPlastic® se snadno udržují, odolávají dešti, sněhu, mrazu i UV záření a jsou minimálně nasákavá a rezistentní vůči bazénové chemii i slané vodě. O jejich kvalitě se můžete na vlastní oči přesvědčit v terasových centrech a prodejnách.

Toužíte si letos vychutnat jarní sluníčko na své nové terase? Ptejte se, zkoušejte, nechte se inspirovat. Vsaďte na špičkový materiál a vstřícný servis českého výrobce světové kvality.

Další informace o produktech WoodPlastic®, inspirativní fotografie, praktická doporučení a mnohem více najdete na www.woodplastic.cz.