Zvýhodněné bazénové sety

Hned na začátek je potřeba začít skutečně výhodnou nabídkou, jakou jsou právě bazénové sety. Jde o kompletní soupravu plastového bazénu ve vybraném tvaru a rozměrech z aktuálních možností. K tomu nechybí nerezové nebo plastové schody a případně i zastřešení. Modelová nabídka několika různých setů představuje často pořizované varianty, kdy jedna z nich může být tou správnou volbou i na váš pozemek.

Výhodná akce

V rámci výhodné a časově limitované akce na vás kromě zvýhodněných setů čekají i další praktické bonusy. Jde například o dopravu zdarma v rámci celé České republiky. K tomu navíc získáte tester bazénové vody pro úspěšný start do nové letní sezony. O čistotu se postará také bazénový vysavač a k tomu všemu získáte i tepelnou izolaci dna bazénu a filtrační písek. Zkrátka víceméně všechno, co potřebujete pro využití teplého počasí hned od samého začátku.

Podle čeho vybírat zahradní bazén?

Pokud vás výhodná akce zaujala, přichází na řadu výběr konkrétního řešení. Aby zahradní bazén správně sloužil a mohl být umístěn na vašem pozemku, nejdříve si důkladně promyslete požadované rozměry. Od toho se budou odvíjet základní přípravné práce. Nezapomeňte také zohlednit okolní prostor, kde bude vhodné vytvořit vstupní místo do bazénu. Kvalitní bazény do země představují investici s dlouhou životností, takže je velmi důležité dát si záležet na správném výběru.

Přidejte potřebné doplňky

Klasické plastové bazény mohou mít oválný, kruhový nebo obdélníkový tvar. Kromě samotného skeletu, kterým je vana z pevného speciálního plastu, však budou potřeba i další doplňky. Nezapomeňte tak vybrat vhodné schůdky. Častou volbou je vnitřní plastové schodiště, ale rozhodnout se můžete také pro přídavné nerezové schůdky. Zauvažujte také nad tím, jestli využijete zastřešení, které může usnadňovat údržbu a poslouží pro využívání bazénu i v chladnějších dnech.

Kvalitní instalace

Jakmile si důkladně promyslíte výběr bazénu, přichází na řadu samotná instalace. Obecně se doporučuje tepelná izolace plastových bazénů po obvodu, s čímž je dobré počítat při vytváření odpovídajícího otvoru, kam přijde plastová vana. Základová deska pro zapuštěné bazény by tak vždy měla být zhruba o 20 cm větší ze všech stran a musí být nachystaná s dostatečným předstihem před doručením samotného bazénu. Pro dokončení je vhodné vytvořit okraj v podobě dlažby a elegantně bazén propojit s okolním terénem pro vytvoření útulného místa.

Filtrace a úprava vody

Pokud si pořídíte to správné vybavení a pomůcky, bude udržování vody v čistotě víceméně jednoduchým úkolem. V první řadě je vždy potřeba pustit se do úpravy parametrů a provést ošetření proti množení nežádoucích organismů, jako jsou řasy nebo sinice. Aby byla voda stále čistá, bývá součástí každého většího bazénu filtr. Filtrační systémy mohou být umístěné v zemi poblíž bazénu, ale například také v garáži. Při výběru vhodného místa pro umístění filtrace mějte také na paměti, že filtrační médium nesmí zamrznout. Podzemní šachta by tak měla být alespoň 80 metrů hluboká. Správné umístění bazénu i filtrace zjednoduší potřebné procesy pro bezpečné zimování bez poškození jednotlivých součástí.