Dubaj je pro mnohé synonymem luxusu, světových butiků a úžasně výhodných nákupů. Dokonce se sem pořádají i speciální zájezdy na nejrůznější nákupní veletrhy. Tím, co vás rozhodně zaujme na první pohled, není čaj ani levný parfém, budou to stavby, které tu každým rokem vyrůstají. Podívejte se s námi na ty nejkrásnější z nich!

Burj Khalifa

Dvoupatrové výtahy nebo luxusní bazén jsou jedny z mnoha vymožeností, které vám tento nejvyšší mrakodrap světa nabízí. Jednou z dalších pak je třeba speciální systém, který recykluje dešťovou vodu a využívá ji právě ve zdejším bazénu. „Burj“ znamená arabsky věž a ze špičky Burj Khalifa se můžete opravdu dobře rozhlédnout – nad veřejnou pozorovatelnou pak najdete ještě soukromý klub. Z výšky 828 m si možná ani nevšimnete, že celý mrakodrap stojí v umělém jezírku.

Zdroj: Youtube

Jumeirah Beach Hotel

Překrásný moderní hotel vás upoutá svou elegancí a originálním tvarem. Byl totiž navržen jako obří vlna, ve které se odráží celá Dubaj. Vnitřní design pak odpovídá čtyřem přírodním elementům – vodě, zemi, vzduchu a ohni. Navíc je z něj krásný výhled na Burj Al Arab. Ten je vidět ještě ze slavného dubajského vodního parku Wild Wadi, který je hned vedle hotelu.

Zdroj: Youtube

Burj Al Arab

Nejluxusnější hotel světa, tak je často označován mrakodrap unikátního tvaru plachetnice, Burj Al Arab. Nachází se na umělém ostrůvku, a tak skutečně ční z moře jako přijíždějící koráb. Uvnitř něj ale místo oplzlých námořníků najdete 8 zlatem oplývajících restaurací a barů, 202 mezonetových apartmánů, kde jeden může mít i 780 čtverečních metrů. Vnějšek budovy je navíc osvětlen různými barvami tak, aby co nejlépe vyjadřoval proces zapadání slunce.

Zdroj: cestovinky.cz, novinky.cz