Novoroční přípitek, ohňostroje, tanec, zábava, ale také spousta dobrého jídla. Nejen to je součástí silvestra – oslavy konce roku a začátku nového.
Tradice slavení silvestra sahá až do roku 335, kdy 31. 12. zemřel papež Silvestr I. Od té doby se po celém světě pořádají silvestrovské oslavy. Pokud váháte, co dobrého připravit svým přátelům, máme pro vás tip.
Fazolová pomazánka
Budete potřebovat:
250 g bílých fazolí, 4 PL olivového oleje, sůl, pepř, petrželka, 2 stroužky česneku, 1 hrst vlašských ořechů
Postup přípravy:
Fazole propláchněte studenou vodou a nechte odkapat. Poté je vsypte do mixéru spolu s olivovým olejem. Celou směs dochuťte solí, pepřem, česnekem a nasekanou petrželkou. Nakonec vmíchejte ořechy.
Česneková pomazánka s tvarohem
Budete potřebovat:
250 g tvarohu, 150 g strouhaného sýra, 6 stroužků česneku, 1 PL majonézy, sůl, pepř, pažitka
Postup přípravy:
Smíchejte tvaroh se strouhaným (ideálně polotvrdým) sýrem, prolisovaným česnekem, majonézou, dochuťte solí a pepřem. Nakonec můžete posypat trochou pažitky.
Sardinková pomazánka
Budete potřebovat:
1 konzervu sardinek, 1 balení krémového sýra, 2 ČL citronové šťávy, sůl, jarní cibulka
Postup přípravy:
Sardinky slijte a dejte je do misky. Poté přidejte lučinu či jiný krémový sýr, citronovou šťávu, sůl. A vše rozmixujte tyčovým mixérem.
Vmíchejte nadrobno nakrájenou nať z jarní cibulky.
Zdroj: recepty.cz, pomazanky.cz