Možností, jak oslavit Nový rok, je spousta. Můžete strávit silvestra doma s rodinou, na horách s přáteli, v teple u moře nebo se vydat do měst, které jsou proslulé svými novoročními oslavami. Které to jsou? Prohlédněte si je níže.

1. Paříž

Vydejte se na hlavní pařížskou třídu, silvestrovsky vyzdobenou Champs-Élysées, kterou sami Francouzi považují za nejkrásnější avenue na světě. Je to jediné místo, kde můžete u Vítězného oblouku spatřit předpůlnoční videoshow. Jen pozor, poslední den v roce toto místo zaplaví davy nadšenců z celého světa.

Zdroj: Youtube

2. Londýn

Novoroční ohňostroj u London Eye, který se každoročně koná v centru Londýna, je opravdu velkolepá podívaná. Propuká, jakmile Big Ben odbije silvestrovskou půlnoc. Popularitu největšího ohňostroje v Anglii potvrzuje i to, že jej každý rok přicházejí zhlédnout statisíce lidí.

Zdroj: Youtube

3. New York

Oslavte Nový rok velkolepě! V New Yorku je nejlepším místem pro oslavu příchodu nového roku slavné Times Square, kde se každoročně sejdou tisíce lidí, aby společně sledovaly sestup obrovské osvětlené koule, ze které přesně o půlnoci vylétnou miliony konfet. Už od šesté hodiny odpolední tady uslyšíte a uvidíte hrát hvězdy světového formátu a výjimkou nejsou ani úryvky ze slavných muzikálů. Pak samozřejmě následuje omračující ohňostroj.

Zdroj: Youtube

4. Dubaj

Moderní Dubaj je městem luxusu a netušených možností. Není se co divit, že je považována za nejdražší z měst k oslavě Nového roku. Zdejší ohňostroj, pořádaný na nejvyšší budově světa Burj Khalifa, patří k nejsledovanějším. Restaurace v okolí mrakodrapu nabízejí speciální večeře a oslavy. Zajděte si na výtečné silvestrovské menu a pozorujte dění kolem Burj Khalifa z pohodlí VIP teras. Musíte ovšem počítat s tím, že to rozhodně nebude zadarmo.

Zdroj: Youtube

5. Benátky

Příchod nového roku můžete oslavit třeba i v italských Benátkách. Může existovat něco romantičtějšího než procházka slavnostně vyzdobenými uličkami historického města plovoucího na vodě? Dejte si něco dobrého v místních restauracích nebo se připojte k ostatním turistům na náměstí Svatého Marka a vychutnejte si nádherný ohňostroj nad lagunou.

Zdroj: ireceptar.cz, radynacestu.cz