Když myjete nádobí v myčce, může se stát, že některé předměty zůstanou špinavé a mastné. Abyste tomu předešli, je vhodné přidávat do myčky při každém mytí alobalovou kouli. Podobný efekt má alobal i na příbory, nejenom že je zbaví přebytečné mastnoty, ale také je vyleští.

Zdroj: Youtube

Alobal má i jiná netradiční řešení

Máte pocit, že vaše oblečení ztrácí na svěžesti? Opět zkuste vložit do pračky několik alobalových koulí. Tato jednoduchá technika prádlo rozzáří a vyčistí i nejodolnější skvrny na vašem oděvu. Alobal také bojuje proti statické elektřině a zajišťuje efektivnější praní. Navíc může také urychlit proces sušení vašeho prádla.

Užitečný je i při žehlení. Pod kryt žehlicího prkna zasuňte kus alobalu, a teprve poté začněte žehlit. Mělo by vám to jít mnohem lépe.

Alobal je užitečný i na čištění. Můžete z něj udělat kuličky a vydrhnout jím povrch třeba žehličky nebo hrnce. Pozor ale na poškrábání! Nedoporučujeme to zkoušet na teflonových površích.

Pokud chcete, aby se nepoškrábal nějaký váš oblíbený kus nábytku, dejte na něj alobal. Nejedná se o nic hezkého, ale rozhodně je to funkční. Skvěle poslouží jako obrana proti kočičím drápkům.

A v neposlední řadě, alobal můžete použit jako materiál pro výrobu dekorací, jako jsou svícny, květinové aranžmá a podobně.

Zdroj: https://svetkreativity.cz