V závěru loňského roku se designovým světem prohnala zpráva o Very Peri, odstínu, který světově uznávaný vzorník Pantone Color Institute prohlásil za barvu roku 2022. Konec roku se však blíží a tuto barvu nahradí nové odstíny. Prohlédněte si níže, které to jsou.

1. Viva Magenta od Pantone

Po ultimátní šedé, svítivě korálové nebo ultrafialové bude barvou příštího roku podle Pantone magentová. Konkrétně jde o odstín s názvem Viva Magenta s kódem 18-1750, který lze laickým okem popsat jako tmavší vínovočervenou. Pantone na této barvě zaujala její přirozenost a zároveň výraznost, která upoutá oko. Je to odstín zakořeněný v přírodě, který vyjadřuje sílu. Viva Magenta je odvážná, nebojácná a pulzující barva, jejíž nevázanost oslavuje radost a optimismus.

2. Wild Wonder od Dulux

Společnost Dulux vybrala pro nadcházející rok barvu Wild Wonder. Je to přírodní odstín žluté, který propojí váš domov s venkovním prostředím a díky němuž se budete doma cítit lépe. Tento klidný žlutý tón může fungovat jako neutrální základ pro každou místnost v domě a skvěle funguje s různými barevnými odstíny. Nejvíce však ladí se zelenými, hnědými a jemnými lila tóny.

3. Digital Lavender od Coloro a WGSN

Barvu Digital Lavender můžete podle společnosti WGSN vídat už nyní ve virtuálním světě. V příštím roce se však objeví i v tom reálném. Tento odstín má vyzařovat stabilitu, klid a pohodu. Barva představuje jakýsi digitální únik, ke kterému se mnoho z nás v rámci zachování duševního zdraví a lockdownů uchýlilo.

4. Vining Ivy od PPG

Zelenomodrý odstín Vining Ivy (PPG1148-6) vyvolává pocit klidu a podporuje vnitřní rovnováhu. Tmavé a tlumené tóny odstínu Vining Ivy mají vést k důkladnému zamyšlení, navodit pocit klidu a obrátit naši pozornost k sobě samým. Odvážná, ale uklidňující barva se pohybuje na hranici výrazné modré a rafinované zelené. Energická a akcentní modrozelená navíc připomíná drahý kámen. Každému prostoru tak dodá na výjimečnosti a eleganci.

5. Redend Point od Sherwin-Williams

Odstín Redend Point má vyjadřovat duchaplnost, vřelost a empatii. Tato barva si zachovává zemitý, neutrálně béžový základ, ale díky růžovému podtónu se z ní stává svěží odstín, který do vašeho domova vnese hřejivou a radostnou náladu. Lze ho využít stejně jako barvu Wild Wonder od Dulux jako neutrální základ, který dokonale ladí se zemitými tóny.

Zdroj: Pantone.com, Dulux.cz