Chcete zdravý dům s vynikajícími předpoklady pro úspory energie? Uvítali byste jednovrstvé zdění, a to i u pasivního/nízkoenergetického domu? Rádi byste postavili dům svépomocí, snadno a rychle, a ideálně z materiálu od jednoho dodavatele pro celý dům? Pak je bílý pórobeton Ytong tou správnou volbou!

V jednoduchosti materiálu je jeho síla

Bílý pórobeton je čistě přírodní materiál, který nevyžaduje žádné napouštění dodatečnými konzervačními látkami ani neobsahuje polystyrenové a další výplně, jejichž účelem je zlepšit tepelněizolační vlastnosti. Ytong totiž dosahuje toho nejvyššího standardu sám o sobě. Obsahuje totiž miliony vzduchových pórů, kdy vzduch působí jako izolace, a vlhkost je přitom odváděna ven.

Právě optimální vlhkost a teplota jsou hlavními předpoklady, aby se netvořila plíseň, která způsobuje alergie a je jednou z příčin vzniku astmatu. Bílý pórobeton navíc nevytváří tepelné mosty – tedy místa, která mají různou teplotu (typicky kolem oken, v rozích a všude tam, kde se stýkají dva materiály). Ytong díky svému širokému sortimentu, sestávajícímu z různých typů tvárnic, umožňuje budovat homogenní konstrukce, čímž efektivně eliminuje vznik tepelných mostů. Díky vynikajícím tepelněizolačním vlastnostem udržuje optimální teplotu, a díky svému zásaditému složení zamezuje růstu plísní.

Od sklepa až po střechu, venku i uvnitř

Stavba z Ytongu je podobná stavebnici, z níž si vybíráte jednotlivé díly (například schodiště, příčkovky, obloukové segmenty i střechu a stropy). Díky tvarovatelnosti bílého pórobetonu pouhým řezáním jej můžete skvěle využít i v interiérech – například u kuchyní, vyzdívaných krbů, poliček či koupelen apod.

V uceleném sortimentu najdete i dva inovované systémy pro masivní střechu a strop, Ytong Komfort a Ytong Ekonom. Jsou výjimečné tím, že zabraňují letnímu přehřívání interiéru a jsou vhodné i do pasivních domů. Disponují zvýšenou ochranou před hlukem a jsou vhodné pro různé typy projektů. Ytong Komfort navíc představuje jedinečný konstrukční systém, který umožňuje stavět střechu bez nadbetonávky a KARI sítě, čímž uspoří více než třicet procent nákladů.

Ytong navíc umožňuje i jednovrstvé zdění bez zateplení, a to u všech energetických standardů domů. Ušetříte tedy nejen prostředky za energie a vytápění, ale i čas při stavbě a náklady na zateplování.