Petře, žil jste tedy jen v Nuslích a na Vyšehradě?

Kdepak, mezi tím proběhlo období, kdy jsem žil na různých místech s přítelkyněmi, naposledy na Žižkově. Ten Vyšehrad je zatím moje poslední štace a musím říct, že jsem z něj naprosto nadšený.

Kde tam přesně bydlíte?

Ve Vratislavově ulici. Vylezu z domu, ujdu malý kousek nahoru a jsem u brány Vyšehradu. Chodím tam relaxovat, sleduji z vyhlídky Prahu, sednu si na lavičku. Občas se po tamních parcích procházím s děvčetem. Navíc kousek dál od mého bytu je místo, kde jsem vyrůstal. Mládí mi připomíná třeba mateřská školka, či lékárna, kam jsme s mamkou chodili.

Žijete sám? Kolik platíte nájem?

Momentálně teď bydlím sám v pronajatém bytu za 10 tisíc a víc si dovolit nemohu. Kdybych měl platit vyšší nájem, asi by se mi potom vyplatila hypotéka, jelikož by mi přišlo škoda vyhazovat ty peníze „komínem“. Když si spočítám, kolik jsem už prošel podnájmů, dal jsem do nich statisíce. Je mi těch peněz líto, ale problém u umělců muzikantů je ten, že jako osoba samostatně výdělečně činná nemám šanci získat hypotéku na vlastní bydlení.

ČTĚTE TAKÉ:

Jak jste si svůj byt zařídil?

Mám rád, když mohu v bytě přivítat návštěvu a voní mi to tam novotou. Koupil jsem si nábytek a doplňky v Ikee, pěkně jsem si to složil a vybral sám, aby mi všechno k sobě ladilo. Když jsou věci nové, je byt strašně hezký. Pořídil jsem si velkou postel, protože se v ní rád válím. A obrovskou skříň, do které se vejdou všechny věci.

Máte doma nějaký amulet či talisman, který vám je nadevše?

Dostal jsem kdysi čtyři velké, černé slony pro štěstí. Obklopuji se ale věcmi, které mám rád. To jsem já, to jsou moje radosti. Navíc jeden talisman nosím na ruce v podobě náramku, přivezl jsem si ho z Columbie.

Kde máte své nejoblíbenější místo k relaxaci?

Na tohle jsem fakt hrozný! Je to ta postel. Dal jsem si k ní i televizi a přijde mi to fakt trošku moc. Tak se ji snažím občas vypínat. Vedle postele mám i časopisy a čtu si. Navíc si v posteli pročítám i scénáře a učím se nové písničky.

Zmínil jste se, že jste se často stěhoval? Zažil jste někdy stěhovací katastrofu?

Spíše jsem někde své osobní věci zapomněl či nechal. Když jsem se třeba naposledy stěhoval od bývalé přítelkyně, nebylo moc příjemné domlouvat se s ní na tom, že si přijdu vzít, co tam po mně ještě zůstalo. Každý asi tuhle situaci zažil, ale zde jde spíše o emoční vypětí než o katastrofu. Ovšem nějaký požár, dobývání zlodějů či prasklé topení jsem naštěstí nezažil. I když je fakt, že třeba vykradení se obávám asi jako každý.

Pomalu se nám blíží Vánoce a čas adventní. Potrpíte si na nějakou výzdobu?

Miluju vonné svíčky a ty si vždycky zapaluji. Jinak si ale myslím, že samotní kluci si asi moc byt nezdobí. Já osobně si budu užívat adventní a vánoční výzdobu u rodičů. Jezdím k nim pravidelně a ti na to hodně dbají. Jsem vděčný, že v tomhle věku mám oba rodiče a můžeme být spolu. Pak se zase vrátím k sobě do reality.

Právě se nacházíme v Mount Steaku v Praze 5 na oslavě 70. narozenin Václava Neckáře? Pouštíte si doma jeho písničky?

Za chvíli mu tady budu zpívat písničku Kdo vchází do tvých snů má lásko, učil jsem se ji včera doma a normálně jsem se u toho rozbrečel. To je tak nádherný text, pamatuji si ho ještě z dětství a jsem docela nervózní, abych to nezkazil. Václav Neckář je obrovská legenda a je i mým vzorem. Líbí se mi, že je skromný, pracovitý, sám překonal vážnou nemoc, stará se o svoji nemocnou ženu, a přesto všechno to dokáže roztočit na koncertech. Má moji hlubokou úctu!

Vy sám jste si splnil sen a zpíváte v muzikálech. Co vás nyní nejvíce zaměstnává?

Hraji ve třech muzikálech, postoupil jsem do druhého kola konkurzu v muzikálu Fantom opery a připravujeme nový muzikál Iago, kde představuji Rogera, zdegenerovaného dědice impéria. Premiéra proběhne 13. února v Divadle Hybernia v Praze. Mimo to jezdím na koncerty se svojí kapelou a lidi se o nás začínají zajímat. Mám z toho velkou radost!

Nedávno jste si zahrál i v seriálu Gympl. Bavilo vás natáčení?

Bavilo a moc! Hrál jsem v několika dílech basáka Jirku a zpívala s námi paní profesorka v podání Marty Jandové. Rád jsem se v seriálu potkal i s Ondrou Brzobohatým, kdysi jsme spolu totiž studovali.

Vizitka

  • Narodil se 3.7.1981 v Praze.
  • Studoval Konzervatoř Jaroslava Ježka a studuje sólový zpěv v opeře Národního divadla.
  • Hrál v muzikálech Vlasy, Galileo, Hamlet, Jeckyl and Hyde, Lewron Orchestra, Kladivo na čarodějnice, Ať žije rokenrol, Quasimodo, Kapka medu pro Verunku, Hamlet a v činohře Romeo a Julie, Nebe na zemi, Noc na Karlštejně.
  • Zahrál si ve filmu Sčítej, Kvaska, nebo v seriálu Gympl.
  • Koncertuje se svou kapelou Votchi.

Foto: Šárka Jansová a archiv Petra Kutheila