Bez odpadkového koše se neobejde žádná domácnost, kuchyně zejména. Jeho praktická stránka je samozřejmě nejdůležitější, přesto i takový ryze užitný předmět může podobně jako pohádková Popelka získat vhodným oděním atraktivní vzhled.

Svěží barvy, koláž i komiks

Jak málo stačí, aby se z klasického nášlapného koše stala zábavná záležitost, dokazují i nové produkty značky Brabantia. Jedná se za prvé o koše, které designovali vítězové soutěže Design Your Bin. Zatímco koš nazvaný Kitchen Collage evokuje retro v lidovém stylu, Pop Kitchen nezapře inspiraci v popartu nebo cartoonu.

Koše o objemu 30 l jsou vyrobeny z antikorozního materiálu. Důmyslný konstrukční nášlapný systém disponuje zesíleným mechanismem otevírání a tichým zavíráním Motion Control. Víko z nerezové oceli je k tělu koše ukotveno odolným systémem, dokonalé tvarování víka zabraňuje průniku zápachu ven z koše. Protiskluzové dno udrží koš i na vlhké nebo naleštěné podlaze, zároveň ji chrání před poškozením. Součástí koše je vyjímatelné plastové vědro. Poskytovaná záruka je 10 let.

ČTĚTE TAKÉ:

Pro dívčí pokoje, ale i kuchyně či koupelny v romantickém stylu je určen koš Retro Bin Romantic v pastelových tónech s jemným dekorem rozkvétajících větviček. Protiváhou mu je Retro Bin London s dynamickým dekorem tvořeným koláží londýnských motivů, který spolehlivě oživí teenagerovský i staromládenecký interiér. Poslední z trojice limitované edice navržené tentokrát vítězi designérské soutěže Brabantia Ironing In Style Contest a představené na frankfurtském veletrhu je koš Retro Bin Union Jack "obalený" britskou vlajkou. Objem i konstrukce těchto košů jsou shodné s výše uvedenou sérií. Záruka je i v tomto případě 10 let.

Elegance i nostalgie

Umírněnější verzi, která rovněž oživí interiér či pomůže k dokonalému sladění s kuchyňskou linkou, představují jednobarevné koše v tmavě červeném odstínu, v matné černé, prvorepublikovou atmosféru vyvolávající mandlové či nadčasové lesklé i matné oceli.

Širší barevnou škálu pak nabízejí koše Touch Bin a Touch Bin De Luxe opět od značky Brabantia, kde k již uvedeným barvám přibyly lákavě znějící odstíny jako rudá rtěnka, zelené jablko, nachová fialka, citrónová žluť atd. Tento typ nefunguje na principu pedálu, ale je opatřen dotykovým Soft-Touch mechanismem. Uplatnění najde v celém bytovém interiéru i kancelářských prostorách. Nejmenší koše mají objem 3 l, největší 50 l. I na ně se vztahuje záruka rovných 10 let.

Bez dotyku

Hravou, ale především maximálně hygienickou pomůckou v boji s nepořádkem jsou bezdotykové koše fungující na principu infračerveného senzoru. Jakmile přiblížíte ruku ke koši, víko se automaticky otevře a po vhození odpadu se opět zavře. Ovládání koše snadno zvládnou i nejmenší členové domácnosti. Nejčastější kombinací materiálu je u těchto košů nerezová ocel a plast.