Jaké barvy jsou oblíbené?

Ne každému se líbí bílá barva zkombinovaná s pastelovými odstíny. Ačkoliv není nejlepší nápad zařídit si kompletně celé bydlení v černé, existuje mnoho způsobů, jak vnést tmavé barvy do interiéru tak, aby výsledný dojem působil příjemně.

Mezi oblíbené tmavé barvy patří nejen černá, ale i antracitová nebo tmavě modrá. Pokud nemáte odvahu, ale ani chuť vymalovat tmavou barvou všechny stěny, dobře může vypadat i jedna taková stěna. Uvidíte, že tmavá barva dodá prostoru šmrnc.

Pozor na konkrétní tóny

Abyste se cítili příjemně, je vhodné sahat po zemitých barvách. Studené tóny jsou vhodnější do koupelny, kde bude jejich kombinace s tlumeným osvětlením velmi příjemná.

Černou barvu v interiéru je vhodné doplnit o zlaté a hnědé podtóny, vyrovnáte tak chladné působení této barvy. Pokud se na to cítíte, můžete zkusit vymalovat i strop, prostor bude působit intimněji a příjemněji.

Kontrasty vypadají skvěle

Tmavé stěny vypadají skvěle i v případě, že máte doma kontrastní nábytek (ať už bílý, nebo v dřevu), ale i pokud si holdujete ve stěnách pokrytých obrazy. Ty vyniknou lépe na tmavém podkladu. V dětském pokoji nebo kuchyni můžete sáhnout po tabulové barvě – vy, ale i vaše děti si tak můžete na stěny psát nejrůznější vzkazy.

Zdroj: ireceptar.cz