Do tmavých koutů je ideální

Zatímco s některými barvami v interiéru šetřit nemusíte, jsou zde i takové, při nichž je vhodné být obezřetní. A právě k nim patří i žlutá barva. Se žlutou barvou se nejlépe pracuje ve všech tmavých koutech, které budete potřebovat prosvětlit.

Jak žlutá barva působí?

Tato barva je symbolem životní energie, působí pozitivně na lidský nervový systém, propojuje informace s podněty. Povzbuzuje tvořivost, intelekt, jasné myšlení. A má velmi pozitivní vliv na náladu.

Žlutá barva se velmi snadno kombinuje – luxusně bude vypadat s černou i bílou, dobře doplní také šedou, oranžovou či hnědou (to hlavně na nábytku). Zajímavě bude působit spolu se zelenou, modrou či levandulovou barvou.

V jaké formě?

Na větší plochy je vhodné využít zejména světlé a jemné odstíny žluté barvy, velké lesklé žluté plochy nejsou nejlepším řešením. Výraznější žlutou si nechte na dekorace a doplňky – třeba na textilie v podobě dek, přehozů, závěsů nebo polštářků. Případně můžete výraznější žlutou barvou vymalovat jednu stěnu.

Žlutou barvu však nevybírejte na koberec, toto řešení by vás mohlo znervózňovat, přece jen jde o barvu, která může v přírodě dávat signál pro nebezpečí.

Zdroj: ireceptar.cz, blog.decodoma.cz