Sprchové hlavice jako takové jsou napadené vodním kamenem velmi často, bohužel jejich čištění je pro mnoho lidí nepředstavitelná činnost, a tak hlavici často jen vyhodí a pořídí si novou. To je zbytečné! Chápeme - vodní kámen ve sprše je velmi obtěžující, protože brání průtoku a voda pak teče nerovnoměrně. A když si chceme užít klidnou příjemnou sprchu po pracovním dni, sprchová hlavice s vodním kamenem to značně komplikuje. Máme dobrou zprávu - vyčistit se dá snadno a za pár hodin. Poradíme, jak na jeho odstranění snadno a rychle.

Odstranění zabere jen pár hodin

Můžete použít ocet nebo speciální čisticí prostředek. Postup je opravdu jednoduchý. Odmontujte sprchovou hlavici a vložte ji do kýble s bílým octem. Musí být zcela ponořená. Nechte působit několik hodin. Kámen se bude odlupovat, ale i tak je často nutné dočistit hlavici ještě houbičkou. Namontujte hlavici zpět. Pokud hlavice odmontovat nejde, dejte na ní igelitový sáček plný octa a přidělejte ho gumičkou. Případně dejte kýbl s octem přímo do sprchového koutu a hlavici vložte do něj i tak.

Jakmile máte vyčištěno, nechte chvíli puštěnou vodu, ať se hlavice pořádně propláchne. Zbavíte se tak zbytků kamene, ale i přebytečného zápachu. Před použitím sprchy důkladně opláchněte celý sprchový kout.

Zdroj: cleanipedia.com