Jaké je tajemství efektivního utírání prachu? Jak to udělat, abyste ho skutečně dobře otřeli a nejenom rozvířili po místnosti? A jak se zbavit starých věcí, které už slouží spíš jako lapače prachu? To vše si dnes povíme, připravte se na úžasně čisté skříně.

A odkud se vlastně prach bere? Odpovědi najdete ve videu:

Zdroj: Youtube

Pročistěte své skříně od zbytečných lapačů prachu!

Co je úplně první krok? Vyhodit zbytečnosti. Zamyslete se nad tím, zda opravdu potřebujete všechny ty "krámy a věcičky" na poličkách a ve skříních. Udělejte si čas na zhodnocení, jaký význam mají pro váš život. A pokud vám nic neříkají, neváhejte se jich zbavit! Většinou se doporučuje pravidlo - pokud jste tuto věc v posledním roce svého života nepoužili, už ji nepoužijete nikdy. Pryč s ní! Nepotřebné věci můžete buď darovat, čímž uděláte dobrý skutek, protože třeba ještě někomu poslouží, nebo je dát do velké krabice a uložit na půdu, kde si je později v klidu proberete a vyseparujete.

Zásady efektivního utírání prachu

A teď už konečně na ten prach! Na webu Alza.cz radí používat důkladně vyždímanou utěrku. Čisticí přípravek aplikujte vždy na utěrku, nikdy přímo na nábytek. Utírejte vodorovnými tahy směrem dolů a ne krouživými pohyby. A nezapomeňte zavřít dveře i okna, aby se během úklidu nevířil nový prach. A teď už jen zbývá vychutnat si výsledek vašeho úklidu a pochválit se za dobře odvedenou práci!

Zdroj: marianne.cz, alza.cz