1. Sydney, Austrálie

Slavná přehlídka nádherného ohňostroje podbarvená písní a inspirovaná každý rok jiným tématem se odehrává nad operou v Sydney a Harbour Bridge. Je to jedno z prvních měst, kde hodiny odbíjejí půlnoc, a podívaná se vysílá po celém světě. Návštěvníci, kteří chtějí být přímo v centru dění, si mohou za 300 dolarů zaplatit místo na výletní lodi.

2. Dubaj, Spojené arabské emiráty

Je jen málo míst tak přepychových, jako je Dubaj. Město budoucnosti na silvestrovský večer překvapuje zraky diváků s působivě načasovanými ohňostroji z více než 20 různých střech po celém městě. Srdcem slavnosti je jedna z nejvyšších budov na světě Burdž Chalífa a kombinuje ohňostroje, které vystřelují z jejích stran, s oslnivou světelnou show.

3. Londýn, Anglie

Další metropole, která využívá okouzlující vodní plochu pro silvestrovské oslavy, je Londýn. Ohňostroj se odehrává nad řekou Temží, s ikonickým Big Benem a London Eye v pozadí. Událost v Londýně se stala tak populární, že se na tuto akci prodávají vstupenky, aby se zabránilo přeplněnosti.

4. Hong Kong, Čína

Hong Kong má slabost pro velkolepé ohňostroje. Ačkoliv čínský Nový rok vychází na leden či únor, ohňostroj zde vypukne i 31. prosince. Překvapivě je během této noci město mnohem přeplněnější než na Nový rok.

5. Rio de Janeiro, Brazílie

V Riu de Janeiru připadá Nový rok na léto. Na nejslavnější brazilské pláži Copacabana, která je už tak rájem večírků, se nyní sejdou více než 2 miliony lidí v bílém oblečení a s květinovými girlandami kolem krku, aby tančili až do svítání. Ohňostroj se koná také na této pláži.

6. Reykjavík, Island

Vzhledem k tomu, že Islanďané mají tendenci na silvestra mezi 22:30 a 23:30 sledovat populární komediální show Áramótaskaup, může se Reykjavík zdát jako zvláštní volba pro oslavy silvestra. Jeho podivně prázdné ulice jsou však jen klidem před bouří. Půl hodiny před půlnocí začínají lidé opět vycházet ze svých domovů a připravují více než 500 tun ohňostrojů, které o půlnoci zaplní oblohu.