Za instalací stojí spousta umělců

Celou instalaci navrhli kreativní ředitelé Preciosa Lighting Michael Vasku a Andreas Klug ve spolupráci se zvukovým designérem Jurajem Mravcem. Ten se specializuje na audiovizuální umění, zejména televizní a filmovou produkci. Získal ocenění BAFTA TV CraftAward, dvakrát byl nominován na cenu Primetime Emmy a je také držitelem Českého lva. Spolupracoval na hudbě k seriálům The Holiday, Strike Back či The Crown.

Jak instalace vypadá?

Celá kompozice se skládá z pěti vnějších kruhů, které vám mohou připomínat zvukové vlny. Dále pak z vnitřního srdce, to má tři sekce, na které si mohou návštěvníci zahrát. Výsledkem je pozoruhodná zvukovo-světelná show, kterou si zamilujete.

„Instalace Composition in Crystal je zajímavá pro každého bez rozdílu – ať už máte, či nemáte hudební vlohy. Stát se umělcem je tak snadné – stačí rozeznít křišťálové komponenty a vytvořit tak okouzlující hudební sekvence,” uvádí Michael Vasku, kreativní ředitel Preciosa Lighting.

Celá kompozice čerpá inspiraci z nového designového konceptu s názvem Crystal Spin, který je hravý a má organický design. Inspirací pro vznik tohoto konceptu byla hra světel polární záře, mrazivá krajina, ale i ledové rampouchy – a jejich třpyt či lesk.

Co by vás mohlo zajímat o této instalaci v číslech:

  • 7 m průměr
  • 3 m výška
  • 5 prstenců
  • 945 ručně vyráběných křišťálových komponentů
  • 1700 kg

Zdroj: Preciosa Lighting