Vinyl je stále oblíbenější podlahový materiál. Pokud se ho chystáte pořídit a sami nalepit, pak se nezapomeňte inspirovat v našem článku. Máme pro vás zaručené tipy!

Vinylová pokládka není žádná věda. Podívejte se na názorné video:

Zdroj: Youtube

Rychle a snadno

Ačkoli se jak kontaktní, tak i akrylátové lepidlo používají na lepení vinylu, nejsou totožná. Třeba kontaktní lepidlo je mnohem rychlejší a bude se vám snadněji aplikovat. Proč? Nanáší se jen na vinyl, nikoli i na podklad. Toto lepidlo je ideální pro menší projekty, kde to chcete mít hlavně rychle z krku.

Akrylátová lepidla do koupelen a kuchyní

Akrylátové lepidlo je odolnější vůči teplu a vlhkosti. Takže pokud pokládáte vinylovou podlahu do koupelny, kuchyně nebo do jiné místnosti s většími teplotními výkyvy nebo vyšší vlhkostí, sáhněte po něm. Akrylátová lepidla drží déle a lépe.

Jak tedy vybrat to správné lepidlo?

Jak už bylo naznačeno, každý projekt vyžaduje jiný přístup. Zvažte dobře typ podlahy, na kterou chcete vinyl lepit, a vlastnosti lepidla, které potřebujete. Akrylátová lepidla jsou vhodná pro místnosti s většími teplotními výkyvy, zatímco kontaktní lepidlo je ideální pro menší prostory. S chutí do toho!

Zdroj: idomo.cz, howstuffworks.com