Majoránka je nenáročná a velmi chutná bylinka. Pěstovat ji zvládne úplně každý, stačí myslet na pár drobností. Pusťte se do čtení.

Vše o pěstování majoránky vám ve videu prozradí zkušená zahradnice:

Zdroj: Youtube

Magická chuť bylinky na dosah! Pěstování v květináči pro začátečníky

Doba na vysévání majoránky je tady! Nejlepší čas na vysévání semínek do květináče je začátkem dubna. Portál Pěstitelka.cz radí, že pro vysévání této oblíbené bylinky je důležité použít kvalitní a dobře prohnojenou zeminu, ideálně substrát určený pro zeleninu. Zasejte semínka asi do půlcentimetrové hloubky ve vzdálenosti 2 centimetry od sebe. Navlhčete hlínu a zakryjte květináč potravinářskou fólií. Tím zajistíte potřebnou vlhkost, díky které majoránka vyraší.

Majoránka také potřebuje dostatek světla, takže jakmile rostlinky zesílí, můžete je umístit za okno, na balkon či terasu, kde si užijí dostatek tepla a slunce. Při pěstování v nádobách je nutné zavlažovat intenzivněji, ale pozor na příliš mokrou půdu.

Majoránka v záhonu – jednoduché pěstování pro bylinkové nadšence

Dáváte přednost pěstování v záhoně? Pak pro vás máme pár tipů z portálu bylinkyprovsechny.cz. Majoránka preferuje teplá a slunná stanoviště chráněná před větrem. Semínka zasejte na povrch půdy koncem dubna a jemně je zasypte zeminou. V půlce května můžete vysadit předpěstované sazeničky po dvou až třech rostlinkách. Udržujte záhon bez plevele a pravidelně ho okopávejte. Na podzim majoránku můžete přesadit do truhlíku.

Zdroj: pestitelka.cz, bylinkyprovsechny.cz