Jedná se o varšavský byt o výměře 90 metrů čtverečních, který byl dokončen v minulém roce. Na rozčlenění prostoru i na výsledném vzhledu interiéru se podílelo polské architektonické studio Widawscy Studio Architektury.

Interiér bytu je z velké části tvořen jedním obytným prostorem, jenž je rozdělen do několika zón. Pojí se tu kuchyně, obývací část, jídelna, pracovní kout a hala. To byl také hlavní požadavek investora, který si přál flexibilní a víceúčelový prostor, v němž by mohla společně volný čas trávit celá rodina.

ČTĚTE TAKÉ:

Vedle hlavní obytné části bytu zde můžeme najít také ložnici, koupelnu a dětský pokoj pro syna.

Na první pohled je zřejmé, že tento byt vyniká svou barevností. Ačkoliv základ tvoří barva bílá, množství doplňků, textilií a obkladů, vyvedených ve výrazných a hravých barvách, na bílém podkladu o to více vyniklo.

V kuchyni tak můžeme najít sytě žluté závěsné skříňky, v obývací části zdobí jednu ze stěn velkoformátová tapeta potištěná barevnými pruhy, v koupelně zase dominují zelené dlaždice doplněné o barevnou mozaiku. Architekti neopomenuli ani ty nejmenší detaily - barevně tak s celým interiérem ladí také polštářky, lampy, židle či vázy.

O co více barev najdeme ve společenském prostoru, o to klidněji pak působí ložnice, v níž dominují neutrální barvy. Ty totiž dokážou navodit pocit klidu a dojem určité harmonie.

Foto: Widawscy Studio Architektury