Upravený trávník je důležitý

Dvůr či zahrada patří k místům, kde se myši rády schovávají před predátory – a není divu, na zahradě se jim daří skvěle. Pocit bezpečí si užívají zejména ve vysoké trávě – pokud ji necháte posečenou, nebudou moct jen tak bezpečně zmizet. Je pak menší pravděpodobnost, že dvůr zkusí překročit.

Dejte si pozor na kompost

Kompost vám při zahradničení hodně pomůže, bohužel jde také o ideální stanoviště pro myši. I proto jej dejte do nádoby k tomu určené a přemístěte ji dál přes dvůr či zahradu. V případě dřevěných beden na kompost začne dřevo zespodu hnít, což myším usnadní přístup.

Pokud se snažíte udržet myši daleko od svého domova, snažte se jim nedávat snadný přístup k jídlu či přístřeší. Plastová kompostovací nádoba směs udrží nad zemí, proto je menší pravděpodobnost, že se do ní myši dostanou.

Co se zahradním odpadem?

Posekaná tráva, odřezky stromů či keřů patří k dalším místům, kde se myším daří. I proto tento odpad likvidujte. To stejné dělejte s listy, které napadají na podzim.

Nezapomeňte přemístit dřevo

Máte na svém dvoře či zahradě zásoby dřeva na další zimu? Ačkoliv kousek od domu bude snadno dostupné, je vhodnější umístit jej dál od domu. Aby se do dřeva nedostaly myši, měli byste ho skladovat nad zemí – například na dřevěném regálu 15 a více centimetrů nad zemí.

Zdroj: ireceptar.cz