Víme, že se české sjezdovky nemohou vyrovnat těm zahraničním, ale naštěstí jsou zde takové, které vás svou délkou mohou oslovit. Tady máte přehled těch nejdelších, které můžete v České republice navštívit:

1. Rondo, 5 200 m, skiareál Klínovec

Nejdelší sjezdovkou v České republice je Rondo nacházející se v krušnohorském areálu Klínovec. Návštěvníkům poskytuje 5 200 metrů dlouhou jízdu po mírném terénu s převýšením 500 metrů. Oproti Rondu podstatně kratší, ale přesto druhou nejdelší sjezdovkou v areálu je červená Jáchymovská, jejíž délka dosahuje 2950 metrů. Lyžařům však na druhou stranu nabízí o poznání prudší terén s převýšením 490 metrů.

Zdroj: Youtube

2. Šerák, 3 260 m, skiareál Ramzová

Jesenický skiareál Ramzová je největším zimním a letním rekreačním střediskem na Moravě. A sjezdovka Šerák měřící 3260 metrů je jeho nejdelší tratí. Díky nenáročnému terénu ji však ocení spíše začínající nebo mírně pokročilí lyžaři. Zklamaní ale rozhodně nebudou ani náročnější návštěvníci. Nachází se zde 4 červené, 2 modré a 2 černé sjezdovky o celkové délce 5300 metrů.

Zdroj: Youtube

3. Pohodová, 3 050 m, skiareál Kouty nad Desnou

Druhá nejdelší sjezdovka na Moravě se nachází ve skiareálu Kouty nad Desnou. Modrá trať s názvem Pohodová měří 3050 metrů a nabízí převýšení 520 metrů. Ocení ji především rodiny s dětmi a začínající lyžaři. Pro ty pokročilejší je v areálu k dispozici 2450 metrů dlouhá trať Hřebenovka.

Zdroj: Youtube

4. Turistická, 2 920 m, skiareál Rokytnice nad Jizerou

Krkonošský lyžařský areál Horní Domky je součástí skiareálu Rokytnice nad Jizerou a láká návštěvníky na svou 2 920 metrů dlouhou Turistickou sjezdovku. Má mírný terén, proto se hodí zejména pro rodiny s dětmi a začínající lyžaře. Rozhodně však neurazí ani náročnější sportovce. V areálu se totiž nachází také 2 540 metrů dlouhá červená a dvě černé sjezdovky. Areál nabízí celkem 21 kilometrů tratí.

Zdroj: Youtube

5. U Slona, 2 850, skiareál Dolní Morava

Sjezdovka začíná jako středně těžká pod vrcholem Slamník (1232 m n. m.), odkud pokračuje po nové Vyhlídkové lehké trati až k vrcholové stanici lanové dráhy U Slona. Odtud se spouští do údolí v lehké a kombinované variantě. Na vrchol se vyvezete 4sedačkovou lanovkou Sněžník a lyžařským vlekem Slamník.

Zdroj: Youtube

Zdroj: onthesnow.cz, nasvah.cz