1. Botanická zahrada Berlín, Německo

Tato botanická zahrada je díky své obdivuhodné velikosti (přes 43 hektarů) největší botanickou zahradou v Evropě. Společně s 22 tisíci druhy rostlin patří také k nejvýznamnějším botanickým zahradám na světě. Nejpozoruhodnějších je 16 skleníků, z nichž největší dosahuje výšky 25 m. Součástí botanické zahrady je také odborná knihovna a botanické muzeum, kde se nachází herbář, jenž obsahuje více než 3 800 000 herbářových položek.

Zdroj: Youtube

2. Botanická zahrada Vídeňské univerzity, Rakousko

Botanická zahrada Vídeňské univerzity se nachází poblíž Belvederu. Založena byla již v roce 1754 Marií Terezií. Návštěvníci se mohou těšit na více než 12 000 druhů rostlin ze šesti kontinentů. Zahrada slouží jako místo pro vědecký výzkum a ochranu druhů, ale také jako oáza klidu a regenerace v centru města. Celá botanická zahrada byla koncem II. světové války těžce poškozena bombardováním a opravy zabraly téměř 20 let. Najít zde můžete rozličné části jako například flóru Rakouska, léčivé rostliny, užitkové a jedovaté rostliny, kaktusy a sukulenty a také bambusový hájek.

Zdroj: Youtube

3. Botanická zahrada v Meranu, Itálie

Botanická zahrada v Meranu, patřící k zámku Trauttmansdorff, se rozkládá na ploše 12 hektarů. Najít zde můžete více než 3 000 druhů rostlin. Na své si zde přijdou nejen milovníci květin, ale také všichni, kteří dokáží ocenit překrásné výhledy na okolí. Malebné chodníčky zavedou turisty přímo do centra přírodních skvostů i k uměleckým pavilonům. Pro ty, kterým nestačí se jen dívat a nasávat voňavou atmosféru zahrad, jsou připraveny multimediální programy s výkladem. Zahrady jsou i domovem pro různá zvířata – papoušky ara, pávy nebo králíky a kozy, které si můžou děti v malé zoo pohladit.

Zdroj: Youtube

Zdroj: cestolino.cz, youtube.com