1. Brno

Dynamické náměstí Svobody, klidné a pohodové Dominikánské náměstí, romantické a designové nádvoří Staré radnice. Přesně tak vypadá letošní vánoční atmosféra v Brně. Adventní trhy na zmíněných náměstích lákají na slavnostně ozdobené stromy, dřevěný Halouzkův betlém, který již čítá přes 100 vyřezávaných postav, Ježíškovu poštu i zimní bar.

Zdroj: Youtube

2. České Budějovice

Na náměstí Otakara II. začaly vánoční trhy už 18. listopadu a budou trvat až do konce roku 2022. Trhy zpestřují různá vystoupení, dudácké koledování, trubači a folklorní soubory. Nechybí ani nejrůznější stánky s občerstvením i ručně vyráběnými drobnostmi. Adventní trhy v Českých Budějovicích po celou dobu doprovází zajímavý kulturní program a akce, které potěší děti i dospělé.

Zdroj: Youtube

3. Ostrava

V Ostravě letos tradičně najdete ledové kluziště a komentované prohlídky města, během nichž se dozvíte více o adventních zvycích staré Ostravy. Kromě Masarykova náměstí se do vánočního kabátku převléklo také sousední Jiráskovo náměstí, náměstí Dr. Edvarda Beneše, Prokešovo náměstí i Husův sad.

4. Praha

Nemůže zde samozřejmě chybět ani Praha. Oslavy vánočních svátků se v Praze nesou v duchu tradic a lásky k přírodě, ale zásluhou moderních technologií budou mít nádech 21. století. Nejnavštěvovanější trhy na Staroměstském náměstí letos hlídá 5 velkých andělů o velikosti 4–6 metrů. Dva fungují jako fotopointy. Vánoční strom sem letos přijel z obce Kytlice-Mlýny z Ústeckého kraje. Do výšky 25 metrů rostl 58 let.

Zdroj: Youtube

5. Olomouc

Jedny z nejkrásnějších vánočních trhů probíhají každoročně v Olomouci. Letos mohou jejich návštěvníci obdivovat dřevěnou vesničku čítající 110 stánků, ale i historický dřevěný kolotoč nebo dřevěnou vyhlídku z lodních kontejnerů. Trhy probíhají na Horním a Dolním náměstí, kde se mimo jiné nachází i Ježíškova dílnička s poštou. Odtud pak vánoční trasa pokračuje do Tržnice, kde na návštěvníky čeká patnáctimetrové Olomoucké vánoční kolo.

Zdroj: ireceptar.cz, cestovinky