Proč používat přehozy na židle? Chrání nábytek proti nečistotám a oděru, což znamená, že vaše židle budou vypadat jako nové po mnoho let. Navíc jsou snadno sundatelné a pratelné, takže se snadno udržují čisté.

Oživení domácnosti

Potahy na židle jsou snadno vyměnitelné. A díky tomu může váš interiér vypadat pokaždé jinak. Líbí se vám na jaře žlutá a v zimě spíš modrá? Není problém! Oživte svoji kuchyň bez nutnosti kupovat nový nábytek. Přehozy na židle tak slouží jako dekorativní doplněk, který dodá interiéru jedinečný styl a osobitost.

To, s čím budete muset trochu zápasit, je velikost a tvar židle. Potah mu musí vyhovovat. Mít větší potah, než je židle, je špatné, protože pak klouže, dělá záhyby a nevypadá to hezky. Můžete ale sáhnout po napínacích potazích, které se natáhnou na židli a vypnou přes nohy, jako napínací prostěradlo. Jen

Barva přehozu na židle je klíčová

Má velký vliv na celkový vzhled interiéru. Pro tradiční a klasický styl se hodí tmavší odstíny, jako je černá, hnědá nebo tmavě modrá. Tyto barvy jsou neutrální a snadno se hodí k jiným barevným tónům v interiéru.

Pro více moderní a mladistvý styl se hodí světlejší odstíny, jako je bílá, šedá nebo pastelové barvy. Tyto barvy dodají interiéru svěžest a jas. Pokud chcete interiér opravdu oživit a rozjasnit, pak sáhněte po výrazných barvách, jako je červená, žlutá nebo zelená.


Zdroj: https://ireceptar.cz, https://chatar-chalupar.cz