Dohady, jestli Dutch Baby skutečně pochází z Německa, nebo zda se poprvé připravovala za „velkou louží“ už před více než sto lety, nechme gurmetským vědátorům. Vám by mohlo docela stačit ujištění, že si tuhle neobvyklou palačinkovou variaci rychle zamilujete. A na rozdíl od klasiky ani nemusíte postávat u plotny.

Jen tak, nebo raději s ovocem?

Dutch Baby může být pouze z těsta, kdy ji pocukrujete a polijete rozpuštěným máslem. Ovšem kdo má rád opravdu hodně sladké, třeba ještě přidá javorový sirup. Nebo med od včelaře. Jenže - s ovocem jí zase dodáte jiné grády. Pokud vás už trochu nudí známá klasika, zkuste slaďoučké kaki. Chutná nejen dospělým, ale rovněž dětem, a navíc právě začala jeho sezona, byla by škoda ji prošvihnout.

Suroviny (asi 2 porce): 1 velké kaki Persimon Bouquet nakrájené na malé kostičky, 3 vejce, 3/4 hrnku mléka, 1/2 hrnku hladké mouky, 3 lžíce třtinového cukru

Postup: Nejprve rozpalte troubu na 180 °C a pak do ní vložte prázdnou pánev, například z litiny. Nyní máte 15 minut na to, abyste v mixéru připravili ze všech surovin kromě ovoce krásně hladké a řídké těsto. Nalijte ho na rozpálenou pánev, přidejte kostičky kaki a rychle ji vraťte do trouby. Těsto nechte v troubě tak dlouho, dokud se nezačne nafukovat a okraje nebudou krásně zlatavé. Palačinku před podáváním posypte cukrem.

Zdroj: Nejkaki.cz