Podobně jako Iris a Amanda ve filmu Prázdniny se v tomto ročním období možná snažíte odjet na dovolenou. Namísto výměny domů, jak to bylo ve filmu, se nyní můžete ubytovat v chatě „The Holiday” prostřednictvím Airbnb.

Chata z filmu s názvem „Rosehill Cottage” se však ve skutečnosti jmenuje Honeysuckle Cottage a nachází se v jihovýchodním hrabství v Surrey. Možná vás ale překvapí, že Kate Winslet ani Cameron Diaz na pozemek nikdy nevkročily. Filmoví producenti do detailu prozkoumali skutečnou chatku a pak ji v londýnském studiu sestavili cihlu po cihle. Ačkoliv se nejedná o pravou stavbu, vypadá totožně jako ta skutečná. Níže si můžete prohlédnout ukázku z filmu Prázdniny:

Zdroj: Youtube

V chatě můžete zůstat po celou dobu pobytu, nebo se můžete jet podívat do Londýna, který se nachází hodinu cesty od hrabství Surrey. V domě se vyspí až 5 hostů ve 3 ložnicích. K dispozici je také koupelna se sprchou a technická místnost. Chata má i vlastní zahradu, kde můžete v teplejších měsících strávit pěkné chvíle. Můžete si přečíst román Jane Austenové, uspořádat si piknik nebo si jen tak užívat klid a krásu anglického venkova.

Chatku si lze pronajmout za překvapivou cenu 342 dolarů za noc od 3. ledna 2023.

Zdroj: ireceptar.cz, elitedaily.com