Alkohol (i v malém množství), čokoláda, káva, ořechy, mléko a další suroviny v cukroví obsažené mohou kočkám uškodit. Proto svým chlupáčům lidské cukroví nenabízejte. Raději jim upečte neobyčejné vánoční pochoutky.

Sušenky s lososem

Losos patří mezi delikatesy a některé kočky se po něm mohou utlouct. Proto je tato rybí ingredience náš tip číslo 1.

Co budete potřebovat: konzervu lososa, hrnek celozrnné pšeničné mouky, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžíci sušené kočičí šanty, 1 vejce, 1-2 lžíce vody.

Z konzervy vylijte tekutinu a maso smíchejte s vejcem, moukou a olivovým olejem. Směs dochuťte kočičí šantou a přidejte vodu. Zpracované těsto rozválejte a vykrájejte různé tvary. Sušenky pak pečte v troubě 12-15 minut při 170 °C.

Ovocné kuličky

Ovoce není běžnou součástí kočičího menu. Jejich tělu ale prospívají maliny, borůvky nebo jiné lesní ovoce. Všeho ale s mírou a dopředu se ujistěte, že kočkám vybrané ovoce neublíží.

Co budete potřebovat: hrnek mletého masa, hrnek ovesných vloček, ¼ hrnku malin nebo jiného ovoce, 2 žloutky, 1 lžíci kokosového oleje.

Ovoce rozmačkejte a smíchejte se zbylými ingrediencemi. Těsto nechte alespoň hodinu odpočinout v chladu. Poté z něj udělejte kuličky nebo vykrájejte vámi vybrané tvary. Pečte v troubě 10 minut při 175 °C.

Sýrové sušenky

Dalším netradičním pokrmem je pro kočky i sýr. Zpestřete jim jídelníček touto pochoutkou – opět velmi střídmě.

Co budete potřebovat: 140 g strouhaného parmezánu, 1 vejce, 4 lžičky másla nebo sádla, 8 lžic bramborové mouky.

Smíchejte sýr, vejce a máslo nebo sádlo do spojité hmoty. Za neustálého míchání pomalu přidávejte bramborovou mouku. Z vyrobeného těsta uválejte malé válečky a rozkrájejte je na menší kousky. Ty pak pečte v troubě 10-15 minut na 180 °C.

I když jste chlupáčům upekli voňavé cukroví, měli by ho dostávat pouze občasně – třeba za odměnu nebo jako malý dezert mezi jídly.

Zdroje: hobby.instory.cz, zoohit.cz