1. máj je skvělá příležitost pro zamilované páry užít si romantický den. Vy si ale nevíte rady, kam svou polovičku na Prvního máje vzít? Připravili jsme si pro vás pár tipů, kde si tento speciální den užít!

Vyhlídka Máj

Vyhlídka Máj se nachází nedaleko obce Teletín nad bývalými Svatojánskými proudy a otevírá se z ní jeden z nejkrásnějších pohledů na řeku Vltavu. Řeka zde protéká hlubokým skalnatým kaňonem, stáčí se do tvaru podkovy a vytváří tak fascinující přírodní scenerii.

Zdroj: Youtube

Zřícenina hradu Trosky

Kdo by neznal monumentální siluetu Trosek, jednu z dominant Českého ráje. V okolních údolích se skrývají údajně nejkrásnější rybníky CHKO Český ráj. V okolí hradu se nachází několik památek, skalních měst, ale také přírodních rezervací.

Zdroj: Youtube

Zámek Loučeň

Zámek Loučeň – romantický zámek s rozlehlým parkem, labyrintáriem a celou řadou dalších zajímavostí. Během roku je na zámku připraveno mnoho doprovodných programů, které si užije celá rodina.

Zdroj: Youtube

Motýli ve skleníku Fata Morgana v Troji

Během letošní výstavy botanické zahrady můžete objevit kouzlo tajuplné přeměny housenky v dospělého a krásného motýla. Do Prahy postupně doputuje na 5500 kukel z motýlí farmy ve Stratfordu nad Avonou a z nich se ve skleníku Fata Morgana vylíhnou krasavci několika desítek druhů. Tropický skleník Fata Morgana hostí přehlídku motýlů od 7. dubna a potrvá šest týdnů, tedy až do 21. května.

Český Krumlov

Spleť křivolakých středověkých uliček, malebné štíty měšťanských domů, romantická zákoutí, impozantní zámek nad Vltavou, kavárny i středověké krčmy, výstavy, koncerty, festivaly – to všechno je Český Krumlov. Město s jedinečnou magickou atmosférou je od roku 1992 zapsáno mezi památky UNESCO.

Zdroj: Youtube

Zdroj: kudyznudy.cz, stips.cz