Samolepky na zeď jsou skvělým způsobem, jak ozvláštnit domov bez nákladného a náročného malování. Jejich aplikací nestrávíte celé odpoledne a snadno je nanesete na hladké a čisté povrchy.

Aplikace je opravdu nenáročná. Být připraven se však vyplatí. Podívejte se, jak při lepení samolepek na zeď postupovat:

Zdroj: Youtube

Pokud budete dodržovat následující poučky, proměníte váš domov v opravdu jedinečný zážitek.

Samolepky přizpůsobte stylu místnosti

Při výběru se neřiďte pouze svým vkusem, ale vezměte v potaz také styl místnosti. Jistě vás nenapadne dát dětské samolepky do obýváku, ale ani do něj se nehodí úplně vše. Barvy, tvary a velikost přizpůsobte velikosti zdi a místnosti a jejímu barevnému ladění. Na velmi světlé zdi není doporučené používat tmavé samolepky. Ať chcete popustit uzdu fantazii, nebo používat neutrální barvy, příliš neexperimentujte a udržujte jednotný styl.

Samolepky dočasně, nebo natrvalo?

Tato otázka může spoustu lidí při výběru samolepek zarazit, ale je potřeba ji dopředu vyřešit. Proč? Typickým příkladem je dětský pokoj: jak dítě roste, snadno je sloupnete a přizpůsobíte je měnícímu se vkusu vašich ratolestí. Stěny tím nepoškodíte a nebudete se muset vypořádat se zbytky lepidla. Totéž platí v ostatních místnostech. Samolepky vám můžou na zdi vydržet opravdu dlouho, nebo je můžete kdykoliv vyměnit.

Kolik samolepek je vhodné nalepit?

Samolepek není nikdy dost, ale občas jich je přespříliš. Pokud si netroufáte řídit se pocity, změřte si plochu zdi. Jedině tak rozvrhnete, kolik samolepek potřebujete a jak je rozmístíte. Symetricky, nebo náhodně, vytvořte si plán. Krásné jsou shluky teček, vodopády i mříže.

Nebojte se inspirovat. Na internetu i v různých časopisech najdete spousty nápadů a designů, jak váš domov proměnit v ojedinělý pomocí samolepek na zeď.

Zdroje: techbullion.com, hgtv.ca, cutoutscanada.com