Zarážky na knihy nepatří k doplňkům, které má doma každý, přesto se mohou stát hezkou součástí vašeho domova. Duo Kristýna Mikolášková a Tereza Drobná se proto rozhodly rozšířit svoji kolekci zarážek na knihy Scene Collection z loňského roku o další kousky – rozhodly se přitom dát šanci také skleněným objektům.

Jejich projekt Scene Collection byl představen v rámci mezinárodní výstavy Designblok, kde získal nominaci na Ceny Designbloku 2021 v kategorii Nejlepší instalace designéra nebo designérského studia. Autorky byly také zařazeny do výběru mladých talentů Erste Premier Talent Display. V rámci festivalu Czech Design Week 2021 kolekce vyhrály cenu za Nejlepší instalaci.

Drobná o této kolekci říká: „Ačkoliv celá idea kolekce měla být mementem a reakcí na dobu covidu, myšlenka útěku do snového světa je dnes bohužel stále aktuální, ačkoliv v jiném kontextu.“ Mikolášková dodává: „Při příležitosti představení nové barevné palety jsme se rozhodly dát prostor i skleněným objektům. Kulisy, které jsme pro tuto příležitost vytvořily, odrážejí celkový charakter celé kolekce.“

Nová designová kolekce se nese v duchu jasných a zářivých barev, které ve vás mají evokovat pocit radosti a štěstí – to jsou emoce, které každý z nás nějakou dobu postrádal. Do této série však nepatří jen zarážky na knihy, ale také mísy či skleněné vázy ve tvaru sloupů.

Pokud zařizujete svůj domov a hledáte inspiraci, měli byste vědět, že méně je někdy více – to znamená, že pokud chcete mít ve svém interiéru dostatek barevných doplňků, měl by být samotný podklad (podlahy, výmalba) spíše neutrální. Naopak v případě výrazné výmalby či nábytku jsou vhodnou volbou doplňky méně výrazné. Třeba ve formě skleněných váz a misek, jako jsou v této kolekci. Barevné zarážky mohou ocenit také vaše děti ve svém pokojíčku.

Zdroj: TS Preciosa Lighting