Dnes je čas tím nejvzácnějším, co máme. Právě nové spotřebiče s chytrými funkcemi se snaží, abyste jím neplýtvali.

Plnou parou vpřed

Žehlení pomocí páry je šetrné, efektivní a hygienické. Značka Concept přichází se třemi parními novinkami, které slibují vyrovnat snad každý pomačkaný záhyb. Někomu přijde vhod vertikální napařovač, ovšem pokud často balíte kufry, spíše užijete ruční verzi. Nebo zkuste napařovač prádla NO8020 Perfect Steamer, v režimu napařování počítejte s konstantním výstupem páry 50 g/minutu, v režimu žehlení lze volit nastavení teploty žehlicí desky podle typu tkaniny. Umožňuje klasické i vertikální žehlení závěsů, a pokud máte doma hodně košil, oceníte speciální držák na límečky. Praktické je také polohovací prkno a vůbec celková skladnost tohoto přístroje. Napařovač Perfect Steamer pořídíte za 4999 Kč.

Varná plotýnka pro každého

Hledáte přenosný vařič? Sklokeramická indukční plotýnka Catler IH 4010 se snadno přenáší a stejně snadno ovládá, pracuje úsporně a rychle. Senzor hned vyhodnotí aktuální teplotu a udrží stabilní výkon po celou dobu vaření. Podle toho, co chcete připravovat, si vyberete až z 10 úrovní výkonu od 200 do 2000 W, využít lze i funkci okamžitého zvýšení výkonu. Varná deska disponuje 6 automatickými programy, například včetně sous vide nebo konfitování, a stojí 2690 Kč.

Filtrovaná káva přesně včas

Milovníky filtrované kávy potěší překapávací kávovary Tefal Sense CM693110 či Smart'n Light CM600810. Díky časovači si je můžete nastavit až 24 hodin předem, aby vám přesně v době, kdy chcete, nachystaly kávu (vydrží horká až 30 minut). Čas si navolíte na displeji s dotykovými tlačítky. Překapávače nabízí také funkcí Aroma, která slibuje chutnou kávu díky předběžné extrakci před filtrací. Doporučená cena obou přístrojů je 1699 Kč.

Myčky nejen pro muže

Usnadnit mytí nádobí už nějaký ten čas pomáhají myčky. Ale i to se dá ještě více zjednodušit. Značka AEG přišla s novou řadou myček s funkcí konektivity, což pro netechnicky založené čtenáře znamená, že se můžou ovládat i na dálku pomocí mobilní aplikace My AEG Kitchen v chytrém telefonu nebo tabletu. Aplikace vás rovněž upozorní na konec mycího cyklu, ale třeba i na potenciální nehodu (kdyby došlo k úniku vody) nebo na potřebu doplnit čisticí prostředky.

Laserové vysávání

Nejste si stoprocentně jistí, zda se při vysávání skutečně zbavíte všech nečistot? A ještě se často zamotáváte do šňůry vysavače? Nový akumulátorový pomocník Dyson V15 Detect s pětistupňovou filtrací je unikátní díky laserové detekci nečistot (vysaje i neviditelnou špínu o velikosti 10 mikronů). Laserová technologie ukrytá v hlavě vysavače nečistoty objeví a také na ně upozorní zvukovým signálem, přístroj dokáže přizpůsobit svůj výkon míře znečištění, rovněž s ohledem na typ podlah. Abyste měli jistotu, že vysáváte opravdu důkladně, LCD displej zobrazí velikost i počet prachových částic. Bonus navíc: inovativní tvar šroubu kartáčové tyče navine vlasy a také chlupy z vašich mazlíčků a „pošle“ je do nádoby na nečistoty, takže je konec stírání vlasů z kartáčové tyče. Inteligentní novinka stojí od 19 900 Kč.