Jakmile přijdou první šediny, někteří lidé zoufale pátrají po zázračném elixíru mládí. Co když vám řekneme, že odpověď na vaše modlitby je jen pár bobkových listů daleko? Ano, toto běžné koření, které používáme v kuchyni, má v sobě ohromnou sílu.

Elixír mládí? Jde si ho koupit? Podívejte se na rozhovor:

Zdroj: Youtube

Proč vznikají šediny a jak se proti nim bránit

Šediny vznikají, když buňky zodpovědné za produkci pigmentu melaninu začínají ztrácet svou funkci. Tím dochází k oslabení barevného pigmentu ve vlasech, což vede k jejich postupnému šednutí. Stres, špatná strava, genetika a expozice chemikálií mohou proces šednutí urychlit. Pokud chcete tento proces zpomalit, dbejte na správnou výživu plnou vitaminů, minerálů a antioxidantů.

Přesně to obsahuje bobkový list!

Obsahuje vitaminy skupiny B, vitamin C, vápník, hořčík a draslík. Tyto látky pomáhají posilovat vlasy, zlepšují jejich pružnost a předcházejí lámání. Antioxidanty v bobkovém listu chrání vlasy před poškozením způsobeným volnými radikály, a mohou tak zpomalit proces šednutí.

Jak si vyrobit odvar z bobkového listu a jak jej používat

Vyrobit odvar z bobkového listu je snadné a rychlé. Stačí vám 8-10 bobkových listů a jeden litr vody. Naplňte velký hrnec vodou a přiveďte ji k varu. Přidejte bobkové listy a nechte je ve vodě asi 20 minut, aby se uvolnily účinné látky. Poté odstavte hrnec z plotny a nechte odvar vychladnout. Sceďte ho přes jemné sítko.

Pak už si jen klasicky umyjte vlasy a opláchněte je. Pak je zlehka osušte ručníkem. Nalijte odvar na vlasy a jemně vmasírujte. Nechte působit po dobu 15-20 minut. Poté opláchněte vlasy vlažnou vodou. Pro nejlepší výsledky doporučujeme používat odvar z bobkového listu jednou až dvakrát týdně.

Zdroj: healthshots.com, plus100years.com