Agáve, echinacea a aloe vera nejenže vydrží extrémní sucho, ale také mají léčivé vlastnosti a jsou skvělou volbou pro přírodní léčbu různých nemocí. Přemýšlíte-li tedy o založení suché zahrádky, pak čtěte dále. V tomto článku se zaměříme na tři květiny, které jsou dle serveru kup-kytici top tři v odolnosti proti suchu - agáve, echinacea a aloe vera.

Víte, že z agáve si můžete udělat třeba bábovku! Vypadá nádherně a chutná ještě lépe:

Zdroj: Youtube

Extrémní sucho může být velkým problémem

Ale existují i květiny, které si v suchu libují. Například sukulent agáve, který roste v oblastech s velmi málo srážkami a vysokými teplotami. Tento druh květiny má velké, masivní listy, které slouží jako skladiště vody. Agáve je také známá svými krásnými květy. Vykvetou za celý život jen jednou, ale svojí krásou se nedají jen tak k něčemu přirovnat. Kdo neviděl kvetoucí agáve, jako by nebyl.

Echinacea, také známá jako rudbeckia nebo slunečnice, je další květina, která dokáže přežít i v extrémních podmínkách. Tento druh květiny roste převážně na suchých pláních a v oblastech s nízkou vlhkostí. Echinacea má také léčivé vlastnosti a je často používána jako přírodní lék na různé nemoci.

Posledním druhem, který si dnes zmíníme, je aloe vera. Tento druh roste převážně v pouštích a má velmi velké listy ke skladování vody. Aloe vera je také známá svými léčivými vlastnostmi, dle serveru denik.cz je často používána jako přírodní lék na popáleniny, kožní podráždění a další problémy s pokožkou. Neměla by se ale nikdy užívat vnitřně.

Ukázali jsme vám tři typické suchomilné rostliny, existuje jich ale samozřejmě mnohem více. Co si nakonec vyberete, je jen na vás. Pokud ale hledáte květiny, které vydrží i v období sucha a budou stále zdobit vaši zahradu, pak s výše zmíněnými neuděláte rozhodně chybu.

Zdroj: kup-kytici.cz, magazinzahrada.cz, denik.cz, living.iprima.cz