Mezi nejpopulárnější materiály stále patří porcelán, ale misky a mísy můžete mít také z keramiky, kameniny, skla, odolného plastu...

...nebo ze dřeva. Troufli byste si je sami vyrobit?

Zdroj: Youtube

Co se změnilo

Mnohé současné misky zdatně konkurují polévkovým talířům. Jsou dostatečně prostorné a navíc praktičtější. Můžete v nich servírovat rovněž ovoce i zeleninu nebo spoustu buchet a pořád budou vypadat dobře. Další velký hit představují misky připomínající obří hrnky a některé jsou také s uchem, abyste je mohli snáze přenést. Ovšem o ucha nebo alespoň jedno ucho nejsou ochuzené ani velké mísy. A určitě si vyberete také zapékací nádoby, v nichž vám nebude stydno podávat pokrmy z trouby rovnou na stůl, tak dobře vypadají.

Dokonalá dekorace

Za mnohými miskami či mísami stojí známí designéři a oblíbené značky. Pořídit si domů originální kousek nádobí tak není vůbec žádný problém. Nemusíte v nich podávat pouze "něco na zub", poslouží také jako dekorativní artefakt. Sám o sobě. Nebo jako dóza třeba na šperky. Na klíče, které mnohdy odkládáme všude možně po bytě, a pak je dlouho hledáme. Nebo na kamínky a mušle z vaší báječné dovolené. Už víte, kam letos pojedete?

Pokud jste dočetli až sem, doporučujeme prohlédnout si fotogalerii až do konce. Na závěr jsme totiž připravili překvapení pro majitele čtyřnohých mazlíčků.

vychází už 18. 4.

Další originální misky najdete v časopisu Dům & Zahrada č. 5/2023, který vychází už 18. 4.