Jedním z nejběžnějších využití vaječných skořápek je hnojivo pro rostliny. Jak již bylo naznačeno v úvodu, skořápky jsou plné vápníku a ten je důležitý nejen pro lidi, ale i pro rostliny. Stačí rozemlít skořápky na jemný prášek a smíchat s půdou nebo ho přidat do kompostu. Vápník posilní kořenový systém rostlin a jejich obranyschopnost. Už je neskolí žádná plíseň nebo choroby.

Jak bleskurychle oloupat vejce:

Zdroj: Youtube

Čisticí prostředek z vaječných skořápek?

Ano! Dalším využitím vaječných skořápek je výroba čisticího prostředku. Skořápky obsahují abrazivní prvky, které mohou pomoci odstranit silné nečistoty a skvrny z různých povrchů. Můžete je použít k čištění nádobí nebo k odstraňování skvrn z kuchyňského dřezu. Rozemelte skořápky na jemný prášek a smíchejte s vodou a octem. Tato směs vyčistí i opravdu zažranou špínu.

Vaječné skořápky pro krásu

Díky vysokému obsahu vápníku pomáhají skořápky posílit nehty a zuby. Stačí je opět rozemlít na prášek a smíchat tentokrát s olivovým olejem. Tuto směs můžete nanášet na nehty. Pro ty se silnějším žaludkem máme ještě jednu variantu. Přimíchejte vaječné skořápky do jogurtu nebo smoothie. Tak se do vašeho těla dostane vápník nejlépe.

Zdroj: https://ireceptar.cz