Pokud chcete domácí stolování pozvednout na úroveň michelinských restaurací, s luxusním japonským ručně vyráběným keramickým nádobím značky Made in Japan neuděláte chybu. Kolekce Black Pearl s výraznou glazurou s černými a modrými stříkanci a kovově šedým povrchem na vnější straně dodá šarm každé tabuli. Na výběr v tomto designu jsou misky a talíře několika velikostí, které si můžete seskládat dle vašeho přání. Tato keramika, jejíž každý kus je díky ruční výrobě originál, nádherně vypadá, neobsahuje žádné škodlivé barvy či kovy a ve shodě s nároky moderní doby se dá mýt v myčce i používat v mikrovlnné troubě. Více informací na www.mijeurope.com.

Máte vy nebo vaši blízcí rádi asijské pokrmy, nebo prostě jenom oceňujete japonskou estetiku stolování? Pak by vaší pozornosti neměl uniknout set Pink Sakura, tedy dvě misky o objemu 500 ml a dvě sady dřevěných jídelních hůlek. Tato keramická sada s půvabným květinovým dekorem, ručně vyráběná japonskými mistry, udělá z každého stolování malou slavnost. Misky jsou natolik odolné, že je lze bez problémů mýt v myčce i používat v mikrovlnné troubě. Vkusný obal dělá z celé sady krásný, reprezentativní dárek, to vše za cenu 792 Kč. Více informací na www.mijeurope.com.

Pokud někdo z vašich blízkých miluje koktejly, speciální čaje, kávy, oleje, dresinky nebo limonády, jistě mu udělá radost luxusní infuzní karafa Crucial Detail Porthole o objemu 390 ml. Tento ikonický kousek, inspirovaný českým sci-fi filmem Vynález zkázy, se vyznačuje moderním, ale zároveň elegantním designem ze skla a oceli. Díky otevírání na speciální klíč působí plnění i otevírání karafy velmi profesionálně, zároveň je extrémně snadné. V ceně 3933 Kč je zahrnuta i kniha receptů, díky níž karafu využijete opravdu na maximum. Více informací na premium-home.cz.

Oč tvarově jednodušší jsou sklenky a misky z kolekce Culbuto tradiční značky Moser, o to jsou technologicky náročnější. Vytvoření těchto nadčasových tvarů si již od doby jejich vzniku v roce 1935 žádá skutečné mistry. Sklenky vytvořené z ručně foukaného bezolovnatého českého křišťálu dokonale padnou do rukou, jejich čiré provedení dá vyniknout barvě nápoje, zároveň se hodí na stůl v jakémkoliv barevném aranžmá. Speciálně pro vánoční dobu se nabízí edice s dekory typickými pro toto magické období – jmelím či cesmínou. Více informací na www.moser.com, případně v prodejních galeriích v Praze a Karlových Varech.

Nechte vaše Vánoce rozeznít – křišťálový zvonek nepatří mezi nádobí, ovšem luxusní design mu nechybí a na svátečním stole, zvlášť v období Vánoc, rozhodně najde své uplatnění. Přivolejte Ježíška stylově s křišťálovými zvonky ve stylu proslulých nápojových kolekcí sklářských mistrů Moser, které se stanou ozdobou každého interiéru. Více informací na www.moser.com nebo v prodejních galeriích v Praze a Karlových Varech.