Minulý víkend odstartovala nová turistická sezona, veřejnosti se opět otevřelo mnoho hradů a zámků. Kde si užijete Velikonoce trochu jinak, ve společnosti nádherných květinových aranžmá?

Pro začátek vám nabízíme virtuální pozvánku na zámek Buchlovice:

Zdroj: Youtube

Amarylisy v Třeboni

Tradice se mají dodržovat a nejen ty velikonoční. Na třeboňském zámku letos chystají už 15. ročník květinové výstavy v hlavní roli s amarylisy. Vloni se tyhle úžasné květiny dostaly do spojení s kávou a čokoládou, letošním tématem jsou amarylisy a voda. Přijďte se na ně podívat od 7. až do 23. 4., podrobnosti najdete zde.

Nepřehlédněte: Zámecký park, původně založený Petrem Vokem, má otevřeno celoročně.

Tulipánománie zve do Buchlovic

Výstava tulipánů láká od 7. 4. do 10. 4. na zámek Buchlovice. Jarně laděná květinová aranžmá s tulipány v hlavní roli vás budou provázet tímto nádherným barokním sídlem v rámci prohlídky a navíc v Sala terreně budete mít šanci vidět přibližně 50 druhů těchto květin.

Náš tip: Prohlídka zámku zahrnuje také vstup do parku, který patří k těm nejzajímavějším na Moravě.

Všechno možné v Hrádku

Kdybyste měli na Velikonoce už jiné plány, zapište si do diáře jiné datum. V interiérech zámku Hrádek u Nechanic si připomenou také už tradiční květinovou výstavu s mottem Květiny pro lesk a slávu Harrachů, která bude k vidění na hlavních prohlídkových trasách. Nejen květiny se tu na vás těší od 29. 4. do 8. 5.

A tohle víte? Kouzelný zámek obklopují neméně kouzelné zahrady, v nichž se nachází areál golfového hřiště.

Zdroj: zamek-buchlovice.cz, zamek-trebon.cz, zamek-hradekunechanic.cz