Závěsná toaleta vypadá dobře ze všech stran díky podomítkovému modulu, v němž se skryje nosná konstrukce a splachovací systém. Proč je tohle řešení výhodné?

Nejsnazší úklid

Každá toaleta se musí pravidelně čistit, ale závěsné WC vyžaduje nejméně práce, staráte se o mísu a prkénko. Špína pod mísou je také snadno řešitelná, nic tu nepřekáží. Naopak samostatně stojící WC je v kontaktu s podlahou, musíte smývat nečistoty i z těchto partií a řešit špínu i z nádržky na vodu, jež se instaluje nad toaletu. A v případě WC kombi (toalety propojené s nádržkou na vodu) je údržba nejnáročnější. Více komponent rovná se více spojů, odkud se nečistoty hůře dostávají.

Čistý design

Zatímco u mnoha jiných zařizovacích prvků si rádi vyhrajeme s jejich tvary, u toalety je to jinak, tady se žádá jednoduchý design. Minimalistické řešení je pro závěsné toalety typické, byť najdete i tvarově dynamičtější verze.

Možnost změny výšky

Když se v místnosti s WC řeší centimetry, může přijít vhod zkrácená hloubka mísy a v rámci závěsných jich najdete hned několik, od více výrobců. Ale ještě více někteří lidé ocení možnost pracovat také s výškou toalety, díky podomítkovému modulu s nastavitelnými nožkami. Což u klasického záchodu dříve nešlo jinak, než že se postavil na schůdek.

A teď k minusu

Zdravé vyprazdňování nejvíce podporuje pozice v podřepu. V přírodě to jde samo, doma ne. Tady si ale lze pomoci přidáním stoličky pod nohy, aby kyčelní klouby svíraly ostrý úhel, nejideálnější je údajně 35 stupňů. Tím se lépe uvolní svaly pánevního dna i pozice konečníku pro samotné vyprazdňování. Kdo má hemoroidy nebo trpí na zácpu, ví, o čem je řeč.

Tohle doporučení se týká všech lidí a všech toalet. Ale u závěsných WC, které jste umístili výše než obvykle, platí mnohem více.

Zdroj: sanitino.cz, zilniporadna.cz