Ženšen je díky svým účinkům na duševní stav, fyzický výkon, sexuální zdraví a imunitní systém považován za zázračnou bylinu. Ginsenosidy, které obsahuje, mají adaptogenní vlastnosti a podporují ochranu nervové tkáně, zatímco jeho bohatý obsah vitaminů a minerálů přispívá k celkovému zdraví a vitalitě.

Jak ale poznat, jestli je ženšen kvalitní? Poslechněte si rozhovor:

Zdroj: Youtube

Různorodé zdravotní přínosy ženšenu

Jak uvádí server profidoplnkystravy.cz, ženšen napomáhá ke zlepšení duševního stavu a koncentrace, koordinace, zvládání stresu, fyzického výkonu a stavu, a také při problémech s erekcí. Navíc se ženšen považuje za užitečný při boji s únavou, zlepšování paměti, zotavení ze slabosti či vyčerpání a podpoře přirozené obranyschopnosti imunitního systému. Koho z nás v dnešní hektické době něco z vypsaného netrápí?

Záhadné ginsenosidy a ochrana nervové tkáně

Zajímají vás detaily? Tak hurá na ně! Podle webu zdravě.cz má kořen asijského ženšenu řadu klíčových složek, které stojí za jeho zázračnými účinky. Ginsenosidy, jakkoli jejich název zní hrozivě, jsou velmi užitečné látky. Jsou podobné steroidům, mají adaptogenní vlastnosti, a také stimulují aktivitu přirozených ochranných buněk.

Co jsou ginsenosidy

Co jsou ginsenosidy

Ginsenosidy jsou přirozené látky, které se nacházejí v kořenech ženšenu. Tyto látky jsou známé pro své léčivé účinky a jsou velmi ceněny v tradiční čínské medicíně. Vědci z celého světa se zabývají studiem těchto látek a zkoumají jejich účinky na lidské tělo. (Množství výzkumů můžete najít třeba v National Library of Medicine)

Ginsenosidy mají mnoho pozitivních vlastností. Patří mezi ně antioxidanty, protizánětlivé látky, stimulanty imunitního systému a adaptogeny. Tyto vlastnosti mohou mít mnoho přínosů pro lidské zdraví.

Jedním z nejvýznamnějších účinků ginsenosidů je zlepšení kognitivních funkcí, jako je paměť, učení a koncentrace. Tento účinek byl prokázán v několika studiích. Ginsenosidy také podporují zdraví srdce a cév, snižují hladinu cholesterolu a krevního tlaku a zlepšují celkovou kardiovaskulární funkci.

Dalším účinkem ginsenosidů je posílení imunitního systému. Tyto látky podporují tvorbu bílých krvinek, které jsou klíčové pro obranu těla proti infekcím a nemocem. Kromě toho ginsenosidy snižují stres a úzkost, zlepšují spánek a podporují zdravou funkci jater.

Celkově jsou ginsenosidy vynikající pro zlepšení celkového zdraví a blahobytu. Tyto látky jsou přirozené a mají mnoho pozitivních vlastností, které mohou mít vliv na různé aspekty lidského zdraví. Proto jsou ginsenosidy oblíbeným doplňkem stravy a jsou široce využívány v tradiční čínské medicíně.

Využijte bohatství vitaminů a minerálů

Ženšen je bohatý na mnoho dalších látek, jako jsou aminokyseliny, alkaloidy, fenoly, proteiny, polypeptidy a vitaminy B1 a B2. Dále obsahuje vitamin A, B6 a zinek, které podporují tvorbu hormonů brzlíku a tím zajišťují správné fungování obranného systému. Jeho celkové složení napomáhá zlepšování kognitivní a duševní výkonnosti, působí jako antioxidant a přispívá k udržování normální hladiny glukózy v krvi.

Ještě váháte, jestli je ženšen pravým přírodním zázrakem?

Zdroj: ProfiDoplnkyStravy.cz, zdrave.cz