Ramen je polévka, která byla „vytvořena“ původně v Číně, odkud byla převezena do Japonska, kde se stala jedním z nejoblíbenějších pokrmů. Zatímco zde považujeme za rychlé občerstvení burgery, v Japonsku je to právě ramen. Na ten narazíte nejen v malých restauracích, ale také u pouličních prodejců.

Podívejte, jak dělá rychlý ramen Gordon Ramsay:

Zdroj: Youtube

Podle regionů, v nichž se polévka připravuje, prochází různými obměnami. I když si ji můžete vychutnat v mnohých podobách, základ je stále stejný. Připravte si ji s námi.

Recept na silný hovězí ramen

Budete potřebovat:

500 g hovězího masa do polévky, 1,5 litru hovězího vývaru, 70 ml sójové omáčky, 2 lžíce ústřicové omáčky, 1 kousek badyánu, 2 lžíce třtinového cukru, 2 stroužky česneku, kousek zázvoru, 3 lžíce pasty miso, hrst hub shiitake, 2 kusy čínského salátu pak choi, 50 g cukrového hrášku, 250 g širokých nudlí, 4 vejce, čerstvý koriandr, jarní cibulka, chilli paprička

Postup přípravy:

Hovězí maso si nakrájejte a zalijte půl litrem vývaru. Přidejte ¾ sójové omáčky, ústřicovou omáčku, cukr, česnek, badyán, nakrájený zázvor a vařte hodinu a půl. Maso musí změknout. Poté jej natrhejte po vláknech.

Zbývající vývar dochuťte sójovou omáčkou, miso pastou. Přidejte také předem namočené shiitake, salát pak choi a cukrový hrášek. Tuto směs vařte jen chvíli.

Zdroj: Youtube

Podle návodu si připravte nudle, vejce vařte 4 až 5 minut tak, aby byl střed tekutý. Oba vývary smíchejte dohromady. Všechno rozdělte do misek, přidejte chilli papričky, čerstvý koriandr a nakrájenou jarní cibulku.

Zdroj: ireceptar.cz, albert.cz, jimeto.cz