Některé pokojové rostliny nejsou bezpečné pro kočky i psy. Při požití mohou způsobit domácím mazlíčkům křeče, třes a v nejhorším případě i úmrtí. Proto je nejlepší takovým situacím předcházet díky vhodně zvoleným druhům. Níže naleznete 5 oblíbených pokojových rostlin, u kterých si můžete být jistí, že vašim mazlíčkům neublíží.

A tady najdete rostliny, které jsou pro mazlíčky jedovaté:

Zdroj: Youtube

1. Zelenec

Zelenec, známý také jako pavoučí rostlina, je oblíbená pokojová rostlina, která je bezpečná pro domácí mazlíčky a je skvělá pro zavěšení do výšky, aby zvířata tolik nelákala. Mimo jiné jsou zelence vhodné pro nové majitele pokojových rostlin, protože jsou nenáročné na péči, snadno se rozmnožují a přežijí, když je sem tam zapomenete zalít.

2. Kalátea

Pokud hledáte designové rostliny do svého interiéru, pak je kalátea se svými zajímavými listy ta správná volba. Tato pokojová rostlina potřebuje částečný stín, díky čemuž se skvěle hodí do stojanu na rostliny nebo na polici v ložnici, kam se nedostane mnoho přirozeného světla. Vyhovuje jí také dostatečná vlhkost, takže zvažte pravidelné rosení nebo její umístění v blízkosti zvlhčovače vzduchu.

3. Mucholapka

Masožravé rostliny tvoří zábavný a interaktivní doplněk do sbírky pokojových rostlin, ale co se stane, když se vaše kočka nebo pes bude chtít vrhnout na jednu z jejich pastí? Mucholapky jsou pro kočky a psy netoxické, takže zvědavé okusování nebude mít za následek výlet k veterináři.

4. Kapradiny

Kapradiny jsou oblíbené pokojové rostliny, ale jejich střapaté listy mohou svádět kočky a psy, aby je žvýkali. Listy jsou pro ně netoxické, takže se nemusíte obávat rozzářit obývací pokoj nebo koupelnu těmito bujnými rostlinami. Kapradiny preferují vlhkost a hodně jasného a nepřímého světla.

5. Bylinky

Ať již z jakýchkoliv důvodů nemůžete nebo nechcete mít doma pokojové rostliny, ale přesto vám doma chybí trocha zeleně, vsaďte na bylinky. Vnitřní bylinkové zahrádky využijete především v kuchyni. Nejen že jsou praktické, ale navíc krásně provoní celý domov. Vhodná je především bazalka, šalvěj, tymián a rozmarýn.

Zdroj: homeincube.cz, ireceptar.cz