Na začátku 90. let založil Byron Allen mediální společnost. O třicet let později je tak bývalý komik předsedou a generálním ředitelem Allen Media Group/Entertainment Studios, což je největší soukromá mediální společnosti v USA, která má hodnotu více než 4,5 miliardy dolarů.

Takový úspěch poskytl Allenovi příležitost oddat se jeho vášni, a tou jsou nemovitosti. Vlastní luxusní rezidence v hodnotě více než 500 milionů dolarů v lokalitách jako New York, Aspen, Maui a Los Angeles. A jaká je nejnovější akvizice Allena? Koupil prázdninový dům v Malibu za 100 milionů dolarů.

Honosné sídlo leží na vrcholu „Billionaires Bluff“ a rozkládá se na téměř 4 hektarech s výhledem na pláž Paradise Cove. Samotný dům má obytnou plochu přes 993 metrů čtverečních a obsahuje 8 ložnic a 12 koupelen.

Hlavní sídlo se skrývá za dlouhou příjezdovou cestou. Uvnitř přechází foyer do obývacího pokoje s krbem, který je vysoký od podlahy až ke stropu. Je vybavený také vestavěnými policemi na knihy a dvěma sadami francouzských dveří, které se otevírají ven na zahradu.

K dispozici je v domě také jídelna a kino, spolu s gurmánskou kuchyní vybavenou ostrůvkem, špičkovými nerezovými spotřebiči a snídaňovým koutem, který se rozprostírá do kryté jídelny pod širým nebem.

V patře jsou 4 ložnice s vlastní koupelnou a luxusním hlavním apartmánem s krbem, soukromou terasou, vlastními šatnami a luxusní vanou.

Mezi další přednosti luxusního komplexu patří dvojice penzionů, z nichž jeden stojí na garáži pro tři auta. Má dvě ložnice s vlastní koupelnou a kuchyňským koutem. Druhý slouží jako tělocvična či studio jógy. U pozemku se nachází tenisový kurt a klikatá cesta vedoucí dolů na pláž.

Zdroj: profimedia.cz, dirt.com