A že se jedná o skutečně luxusní nemovitost, nedokazuje jen cena, za niž byl dům původně nabídnut na realitním trhu. Počáteční nabídka se vyšplhala na 29 milionů dolarů (jen pro představu - to v přepočtu vychází přes půl miliardy korun).

Koncem tohoto měsíce (konkrétně 22. listopadu) nakonec prostřednictvím společnosti Concierge Auctions proběhne aukce, kde se definitivně rozhodne, za jakou částku se dům, jenž Michael Jordan sám navrhl, postavil a téměř dvacet let obýval, prodá.

ČTĚTE TAKÉ:

Dům se prodává v aukci

V každém případě je jasné, že nepůjde o žádné malé peníze. A co že si za částku, která se bude pohybovat ve stovkách milionů korun, nový majitel domu vlastně koupí? V první řadě pozemek o rozloze 7,39 akru, na němž stojí rozsáhlá osobní rezidence Michaela Jordana. Ta nabízí něco málo přes 5 200 metrů čtverečních obytné plochy, kde najdeme devět ložnic, neuvěřitelných patnáct koupelen, patnáct vyhřívaných parkovacích míst, vinný sklípek s kapacitou pro minimálně 500 uskladněných lahví a - jak by se zřejmě dalo očekávat - také privátní basketbalové hřiště.

Při příjezdu k domu bude nové majitele vítat brána s číslem 23, pak projedou pečlivě upravenou příjezdovou cestou, jejíž soukromí střeží řada vzrostlých stromů. Následně se jim naskytne pohled do rozsáhlé zahrady s originálním venkovním bazénem, který je vyšperkován umělým a trávou porostlým ostrůvkem. Ale najdou tu třeba i soukromé golfové hřiště.

Interiéry domu jsou s venkovními prostory poměrně dost propojené. I přes mohutnost stavby se do vnitřních částí domu dostává velký přísun denního světla - a to především díky mnoha obrovským francouzským oknům, ale také prostřednictvím kruhového střešního okna.

Pokud se chcete podívat, jak slavný hráč basketbalu dosud bydlel, máte nyní jedinečnou šanci nahlédnout přímo do soukromých částí jeho rezidence a pořádně se tam porozhlédnout. Více obrázků najdete v naší fotogalerii a ve videu níže.

Michael Jordan's Residence, Highland Park, IL - Luxury Auction November 22nd by Concierge Auctions from Concierge Auctions on Vimeo.

Foto: Concierge Auctions